Η Formula 1 έγραψε ιστορία κατά τη διάρκεια του Grand Prix στο Μαϊάμι.
Ο γεμάτος δράση αγώνας της Κυριακής συγκέντρωσε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό στην ιστορία του αθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περίπου 3,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την κάλυψη του ABC από τον αγώνα των 57 γύρων στο Miami International Autodrome, στον οποίο ο οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις, πέτυχε την παρθενική του νίκη στη Formula 1. Το προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης της F1 στις ΗΠΑ είχε σημειωθεί στον εναρκτήριο αγώνα του Grand Prix του Μαϊάμι το 2022, όταν 2,6 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν τον θρίαμβο του Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull.
Η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 48% σε σύγκριση με τον περσινό αγώνα, ο οποίος συγκέντρωσε 2,1 εκατομμύρια θεατές. Στο peak της τηλεθέασης έφτασε τα 3,6 εκατομμύρια τηλεθεατών – συμπεριλαμβανομένου ενός μέσου όρου 1,3 εκατομμυρίων στην ηλικιακή ομάδα 18-49 ετών. Ως αποτέλεσμα, το Grand Prix του Μαϊάμι κατέχει πλέον τις τρεις κορυφαίες ζωντανές τηλεοπτικές θεάσεις στις ΗΠΑ στην ιστορία της F1, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη απήχηση για το πρωτάθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επιπλέον, το F1 Sprint συγκέντρωσε κατά μέσο όρο 946.000 θεατές στο ESPN, καθιστώντας το μεγαλύτερο κοινό για αγώνα Sprint από τότε που η F1 εισήγαγε τη μορφή το 2021, ενώ οι κατατακτήριες του Grand Prix συγκέντρωσαν κατά μέσο όρο 625.000 θεατές. Σε παγκόσμια κλίμακα υπολογίζεται ότι παρακολουθούν τo πρωτάθλημα της F1 μισό δισεκατομμύριο τηλεθεατές.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγροτικές επιδοτήσεις: «Πράσινο φως» της Κομισιόν στο νέο σύστημα πληρωμών της ΑΑΔΕ
- Τραγωδία στην Ψάθα: Τα σενάρια που εξετάζονται για τη σύγκρουση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων
- Στο 21,6% η παγκόσμια χωρητικότητα της MSC σε πλοία μεταφοράς κοντέινερ – Tο υψηλότερο που κατείχε ποτέ ένας μόνο θαλάσσιος μεταφορέας
- BIMCO: Το σιδηρομετάλευμα και ο βωξίτης ωθούν σε άνοδο τους ναύλους των φορτηγών πλοίων
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Η Μυκονιάτικη Πανσέληνος, οι Πλόες στην Άνδρο, καλλιτεχνικές συναντήσεις στο Κάπρι, μία μέρα δίπλα στη θάλασσα της Γλυφάδας και η κομψή παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Βύρων Βασιλειάδης: Δώρισε 150.000 ευρώ στις οικογένειες των τριών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές σε Ρέθυμνο και Γύθειο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.