ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Οι νέοι μας έχουν γυρίσει την πλάτη τους στη θάλασσα» επισήμανε ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Συμμετέχοντας στο πάνελ, που επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα: «Μπορεί να υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος;», ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, υπενθύμισε τη σημαντική πρόοδο που επιτελείται στον τομέα των έργων υποδομών με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, καθώς και τις σημαντικές κινήσεις που κάνει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα στην ίδια κατεύθυνση.
Επίσης, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού που θα επιτρέψει την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη ταυτόχρονα με την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαιτέρως του θαλάσσιου.
«Η ναυτιλία είναι βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, τονίζοντας ότι οι μεταφορές αγαθών δια θαλάσσης είναι επτά φορές πιο φθηνές και πιο περιβαλλοντικά ορθές από τις αντίστοιχες σιδηροδρομικές και τριάντα φορές συγκριτικά με τις αεροπορικές.
Τέλος, υπενθύμισε πως αν και η ναυτιλία ευθύνεται μόνο για το 2,9% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, βρίσκεται σε μία πορεία διερεύνησης νέων πιο πράσινων τεχνολογιών στα καύσιμα και πιο φιλοπεριβαλλοντικών μεταφορών δια θαλάσσης και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσα από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Διαβάστε επίσης:
Clia: Διακινήθηκαν παγκοσμίως 31,7 εκατ. επιβάτες με κρουαζιερόπλοια – Αύξηση στη Μεσόγειο κατά 23%
Α. Λαιμός (Ε.Ε.Ε): Silicon Valley της ναυτιλίας η Αθήνα
Γιάννης Κάρτσωνας (Breakwave Advisors): Aισιoδοξία για πιθανή αναζωπύρωση των ναύλων των VLCC
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημήτρης Πολίτης: Εντός των επόμενων δύο μηνών ξεκινά η διαδικασία παραχώρησης του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης
- Στουρνάρας: Ήρθε η ώρα η ΕΕ να κάνει πράξη την Ένωση σε άμυνα, ενέργεια, χρέος, τράπεζες, κεφαλαιαγορές, ΑΙ
- Παύλος Μαρινάκης: Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας του ναυτιλιακού οικοσυστήματος
- Δημοσκόπηση MRB: Στις 17,1 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για το πόλεμο στο Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.