ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H Pantelakis Securities εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της Mytilineos για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τα αντίστοιχα του προηγούμενου τριμήνου. Η χρηματιστηριακή συστήνει υπεραπόδοσης (οverweight) και τιμή στόχο τα 41 ευρώ για τη μετοχή της.
«Η μετοχή της Mytilineos παραμένει με σύσταση overweight, ειδικά από τη στιγμή που πιθανότατα θα χρειαστεί να αναβαθμίσουμε τις προβλέψεις μας για τα κέρδη.
Επιπλέον, φαίνεται πολύ πιθανό ότι η όμιλος θα καταφέρει να εμφανίσει EBITDA υψηλότερα από 1 δισ. ευρώ το 2023, σε σύγκριση με την εκτίμηση μας για 970 εκατ. ευρώ», διαπιστώνει η χρηματιστηριακή.
Τα βασικά συμπεράσματα της χρηματιστηριακής από τα αποτελέσματα εννεαμήνου και τρίτου τριμήνου είναι:
· Αν και ο κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε απότομα αλλά αναμενόμενα στο εννεάμηνο και στο τρίτο τρίμηνο, δεδομένων των πολύ σκληρών επιδράσεων βάσης, τα EBITDA σημείωσαν άλμα κατά 36%/19% υψηλότερο του αναμενόμενου, λόγω της στροφής προς πολύ υψηλότερου περιθωρίου κέρδους ροές εσόδων.
· Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν το στόχο, χάρη στην ισχυρότερη επίδοση στον τομέα της ενέργειας.
· Τα έσοδα του ομίλου ανέκαθεν αναμενόταν να μειωθούν απότομα στο φετινό εννεάμηνο και στο τρίτο τρίμηνο, δεδομένης του περυσινού ρεκόρ στις υψηλές τιμές, τόσο για το φυσικό αέριο, όσο και για την ηλεκτρική ενέργεια. Παρόλα αυτά, η πτώση 11%/35% σε ετήσια βάση σε 4,6 δισ. ευρώ/ 1,6 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η Mytilineos ξεπέρασε ελαφρώς τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής.
· Το πιο σημαντικό είναι ότι η κερδοφορία αναμενόμενα βελτιώθηκε, αλλά ο ρυθμός αύξησης ήρθε ήταν άνετα μπροστά από τις εκτιμήσεις της Pantelakis αλλά και του consensus.
· Λόγω της απότομης αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του ομίλου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, λόγω της πρόσθετης δυναμικότητας που τέθηκε σε λειτουργία, και σε συνδυασμό με τον ακόμη αυστηρό έλεγχο του κόστους, τα EBITDA σκαρφάλωσαν κατά 36%/19% υψηλότερα των προβλέψεων σε ετήσια βάση, στα €723/€285 εκατ.
· Τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άλμα 48%/33% στα €462 εκατ./€193 εκατ. στο 9μηνο/3μηνο, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις της.
Διαβάστε επίσης:
Optima Bank: Η Mytilineos θα υπερβεί κατά πολύ το φετινό στόχο του €1 δισ. EBITDA
Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Tα ναύλα στα Capesize πιθανότατα έχουν κορυφωθεί για φέτος
Siemens Energy: Νέα βουτιά 36% για τη μετοχή – Αναζητά εγγυήσεις από τη γερμανική κυβέρνηση;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.