ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ήπια κέρδη έκλεισαν την Τρίτη τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 461,08 μονάδες, με τον κλάδο των χημικών αλλά και αυτόν του λιανικού εμπορίου να κλείνουν με άνοδο 1,3% έκαστος.
Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,64% στις 7.453,69 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,35% και έκλεισε στις 16.125,49 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στις 7.319,18 μονάδες, με κέρδη 0,38%.
Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στο Μιλάνο με άνοδο 0,34% στις 28.706,76 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 9.455,70 μονάδες. Ο Ελβετικός SMI έκλεισε με κέρδη 1,14% στις 11.101,80 μονάδες.
Σε επίπεδο μετοχών, άλμα 19% σημείωσε ο τίτλος της βρετανικής εταιρείας παράδοσης ειδών παντοπωλείου Ocado, εν μέσω νέων φημών για εξαγορά του από την Amazon.
Η ελβετική Novartis έκλεισε με άνοδο 4,64% με την εταιρεία να αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της και να ανακοινώνει σχέδια για την επαναγορά μετοχών αξίας έως και 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ετοιμάζεται για την εταιρική απόσχιση (spin off) της μονάδας γενόσημων φαρμάκων Sandoz.
Διαβάστε επίσης
Τουρκική λίρα: Aυξάνονται οι πιέσεις καθώς οι τράπεζες αποσύρουν την στήριξη
Dronamics: Ξεκινά η συγκέντρωση επενδυτικών κεφαλαίων 2 εκατ. ευρώ μέσω SeedBlink
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρώτη δημόσια εμφάνιση σήμερα για το The Ellinikon Sports Park
- ΜΙΔΑ: ΕΝΦΙΑ με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά από το 2027 χωρίς αναδρομικούς φόρους για ασυμφωνίες με παλαιά Ε9
- Δύο πολύ ισχυροί σεισμοί 7,2 και 7,5 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα: Κτίρια έχουν καταρρεύσει στην πρωτεύουσα – Φόβοι για χιλιάδες νεκρούς
- Συμπλοκή σοκ στην Καλλιθέα με νεκρό ένα 17χρονο: «Είδαμε τους τύπους να τρέχουν και μετά το παιδί αιμόφυρτο» – 14 προσαγωγές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.