• Business

    Dronamics: Ξεκινά η συγκέντρωση επενδυτικών κεφαλαίων 2 εκατ. ευρώ μέσω SeedBlink

    • NewsRoom
    Konstantin και Svilen Rangelov, συνιδρυτές της Dronamics

    Konstantin και Svilen Rangelov, συνιδρυτές της Dronamics (Πηγή: ff.co)


    Τη δεύτερη φάση συγκέντρωσης επενδυτικών κεφαλαίων 2 εκατομμυρίων ευρώ για την ρουμανική εταιρεία Dronamics, την πρώτη αδειοδοτημένη αεροπορική εταιρεία cargo drone στον κόσμο, ξεκίνησε η SeedBlink, η επενδυτική πλατφόρμα για ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας.

    Η παρούσα φάση, Pre-Series A, στοχεύει στην συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 2 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας SeedBlink, σε συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης επενδυτικής φάσης συγκέντρωσης κεφαλαίων που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 επενδυτές.

    Όπως ανακοίνωσε η Dronamics την περασμένη εβδομάδα, έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία φορτηγών drone που κατοχύρωσε επίσημα τον κωδικό της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, καθώς και τους κωδικούς της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας, τοποθετώντας την στην ίδια θέση με άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

    Η δεύτερη αυτή φάση έρχεται μετά την επιτυχημένη πρώτη πτήση πλήρους κλίμακας τον Μάιο του Black Swan που οδήγησε το drone φορτίου σε υψόμετρο 2.000 ποδιών για 10 λεπτά.

    «Σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους μεταφοράς φορτίου, το Black Swan ξεχωρίζει με τη μείωση των εκπομπών ρύπων έως και 60%, εξοικονομώντας χρόνο έως και 80% και μειώνοντας το κόστος έως και 50%», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dronamics, Svilen Rangelov.

    «Το drone μπορεί να πετάξει σε απόσταση έως και 2.500 km μεταφέροντας φορτίο βάρους έως 350 kg», συμπλήρωσε.

    Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Dronamics χρησιμοποίησε τη SeedBlink για να συγκεντρώσει κεφάλαια.

    Τον Δεκέμβριο του 2021, η Dronamics συγκέντρωσε πάνω από 900.000 ευρώ από 217 επενδυτές στο SeedBlink.

    Η αποστολή της Dronamics, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι να φέρει επανάσταση στον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών προσφέροντας μια λύση που θα αλλάξει τα δεδομένα για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

    Την ίδια στιγμή, η SeedBlink έχει διευκολύνει περισσότερους από 70.000 επενδυτές από 88 χώρες, να επενδύσουν κεφάλαια σε εταιρείες με υποσχόμενο venture-backed, όπως είναι η Dronamics.

    Διαβάστε επίσης: 

    Συνεργασία της βουλγαρικής Dronamics με την Cranfield Aerospace Solutions για την κατασκευή drone

    Η SeedBlink εξαγοράζει τη Symbid ισχυροποιώντας το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα

    Mevaco: Επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,12 ευρώ στους μετόχους



    ΣΧΟΛΙΑ