ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη φυλακή οδηγείται η Ελίζαμπεθ Χολμς, η οποία είχε καταφέρει να εξαπατήσει μεγάλους επενδυτές, μεταξύ αυτών και τον μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, καθώς το δικαστήριο απέρριψε σε δεύτερο βαθμό την έφεσή της.
Σε μια ξεχωριστή απόφαση την Τρίτη, η Χολμς διατάχθηκε, επίσης, να καταβάλει 452 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε όσους βλάπτονται από τα εγκλήματά της, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτών της Theranos, όπως ο Ρούπερτ Μέρντοχ.
Πέρυσι, ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας καταδίκασε τη Χολμς σε τέσσερις κατηγορίες για εξαπάτηση των επενδυτών της Theranos και τον Νοέμβριο, ο δικαστής Νταβίλα την καταδίκασε σε 11 χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση.
Η Χολμς, 39 ετών, έχει δύο παιδιά, το πρώτο από τα οποία γεννήθηκε πριν από τη δίκη της για απάτη το 2021. Το δεύτερο γεννήθηκε μετά την καταδίκη της.
Διαβάστε επίσης
Σκάνδαλο Theranos: Την πόρτα της φυλακής βλέπει η Ελίζαμπεθ Χολμς
Theranos: Φυλάκιση 15 ετών για την Ελίζαμπεθ Χολμς πρότειναν οι εισαγγελείς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα