• Business

    Theranos: Φυλάκιση 15 ετών για την Ελίζαμπεθ Χολμς πρότειναν οι εισαγγελείς

    • NewsRoom
    Elizabeth Holmes

    Elizabeth Holmes


    Ποινή φυλάκισης 15 ετών για απάτη και την καταβολή αποζημίωσης 800 εκατ. δολαρίων σε επενδυτές που εξαπατήθηκαν πρότειναν οι εισαγγελείς για την ιδρύτρια της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς.

    Η Χολμς αναμένεται να καταδικαστεί για την υπόθεση εξαπάτησης από τη Theranos την ερχόμενη εβδομάδα.  «Λαμβάνοντας υπόψη την έκταση της απάτης της Χολμς… η καταδίκη της σε φυλάκιση 180 μηνών θα αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα των αδικημάτων, θα προβλέπει δίκαιη τιμωρία για τα αδικήματα και θα αποτρέπει τον Χολμς και άλλους», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

    Ο Χολμς νωρίτερα ζήτησε από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Έντουαρντ Νταβίλα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια να μην τη στείλει στη φυλακή.

    Ένα δικαστήριο καταδίκασε την 38χρονη για τέσσερις κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας τον Ιανουάριο. Κάθε κατηγορία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών. Η Χολμς θα εκτίσει τις ποινές πιθανότατα ταυτόχρονα.

    Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τη Χολμς πως εξαπάτησε τους επενδυτές από το 2010 έως το 2015, υποσχόμενη ότι η τεχνολογία ανάλυσης αίματος της Theranos θα μπορούσε να κάνει ένα πλήθος από διαφορετικούς ελέγχους υγείας με μόλις μια σταγόνα αίματος από ένα τσίμπημα του δακτύλου. Από τους μεγαλύτερους επενδυτές που εξαπατήθηκαν από τη Χολμς ήταν η αλυσίδα φαρμακείων Walgreens Boots Alliance, η οποία είχε αγοράσει το μηχάνημα της Theranos για εξετάσεις στα φαρμακεία της.



    ΣΧΟΛΙΑ