ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο σύνθετος δείκτης του οίκου Drewry αυξήθηκε κατά 1% αυτή την εβδομάδα, αλλά είναι μειωμένος κατά 77% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι.
Ο τελευταίος σύνθετος δείκτης Drewry WCI των 1.763 δολαρίων ανά εμπορευματοκιβώτιο είναι τώρα 83% κάτω από την κορυφή των 10.377 δολαρίων που επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.
Επίσης, είναι 34% χαμηλότερος από τον μέσο όρο 10 ετών των 2.688 δολαρίων, υποδηλώνοντας επιστροφή σε πιο κανονικές τιμές, αλλά παραμένει 24% υψηλότερα από τα μέσα ποσοστά του 2019, της προ πανδημίας των 1.420 δολαρίων.
Ο μέσος σύνθετος δείκτης, από την αρχή του έτους έως και σήμερα είναι 1,883 δολάρια ανά κοντέινερ, που είναι 804 δολάρια χαμηλότερος από τον μέσο όρο 10 ετών.
Αναλυτικότερα: Ο σύνθετος δείκτης αυξήθηκε κατά 1% και διαμορφώθηκε στα 1.763,28 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο, αλλά είναι κατά 77% χαμηλότερος από την ίδια εβδομάδα του 2022.
Οι ναύλοι στη τακτική γραμμή Σαγκάη – Ρότερνταμ κέρδισαν 3% ή 53 δολάρια και διαμορφώθηκαν σε 1.645 δολάρια ανά feu.
Οι τιμές σε Σαγκάη – Γένοβα και Σαγκάη – Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 2% η κάθε μία και διαμορφώθηκαν στα 2.232 δολάρια και 2.829 δολάρια ανά κοντέινερ, αντίστοιχα.
Οι τιμές για τις γραμμές Σαγκάη – Λος Άντζελες, Ρότερνταμ – Σαγκάη, Λος Άντζελες – Σαγκάη, Νέα Υόρκη – Ρότερνταμ και Ρότερνταμ – Νέα Υόρκη κυμαίνονταν γύρω από το επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο οίκος Drewry αναμένει ότι οι τιμές spot Ανατολής-Δύσης σε διαδρομές εκτός του υπερατλαντικού θα είναι σταθερές τις επόμενες εβδομάδες.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.