ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεγάλη έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σε υψηλόβαθμα στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, Hellenic Train, όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και τους εργολάβους των έργων.
Θα γίνουν φύλλο και φτερό τα περιουσιακά τους στοιχεία κι αν διαπιστωθεί ότι είναι ύποπτος ο τρόπος απόκτησης τους, θα ελεγχθούν για μίζες.
Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη θα μπουν στο στόχαστρο όσοι είχαν θέση ευθύνης σε ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train, όλοι οι συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων.
Θα ερευνηθεί αρχικά η περιουσιακή τους κατάσταση.
Εάν διαπιστωθεί από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων, την ακίνητη περιουσία τους ότι όλα αυτά δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, θα διερευνηθεί εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η βόμβα ρευστότητας και η παγκόσμια αβεβαιότητα
- Γιατί έγινε χαμός στη Βουλή, η μεγάλη αλλαγή στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον, με ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιος ο Τσίπρας και γιατί ψάχνει παπάδες ο Στρατός
- ElvalHalcor: Τιμητική διάκριση για τη συμβολή της στην εξωστρέφεια της ελληνικής βιομηχανίας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων
- Το μεγάλο στοίχημα της Μοτοδυναμικής: Ηλεκτρική στροφή με Nio και παρουσία σε τρεις χώρες
