ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Jefferies για Ελλάδα: Από το Grexit στο νέο ευρωπαϊκό θαύμα – Αντικαθιστά την Nvidia με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Ο γερμανικός Τύπος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει με σειρά δημοσιευμάτων ότι η ελληνική κρίση χρέους επέστρεψε για τα καλά και πως η χώρα έχει περιέλθει σε ένα σταυροδρόμι, ενώ υποστηρίζεται ότι συζητήσεις περί Grexit και δραχμής θα πρέπει να θεωρούνται τουλάχιστον επιζήμιες.
Ειδικότερα, το γερμανικό περιοδικό Stern τονίζει σε ανταπόκρισή του από την Ελλάδα πως «Η ελληνική κρίση χρέους είναι πάλι εδώ. Για μια ακόμα φορά η χώρα χρειάζεται δισεκατομμύρια, ενώ αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση με τους δανειστές», παραθέτοντας μάλιστα και τις απόψεις του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη αλλά και εκείνες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.
Σύμφωνα με τον Ν. Ξυδάκη, σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην κυβέρνηση, όσο και την αντιπολίτευση, συμφωνούν ότι η πολιτική λιτότητας είναι δηλητήριο για την Ελλάδα. Δίνοντας ένα παράδειγμα ο Έλληνας πολιτικός λέει: «Μας πίεσαν να υπογράψουμε ότι θα πηδήξουμε 20 μέτρα ύψος και τώρα μας τιμωρούν που δεν τα καταφέραμε».
Την ίδια στιγμή, για τον Δημήτρη Καμμένο «δεν υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ δανειστών και Ελλάδας αλλά μεταξύ των δανειστών και συγκεκριμένα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
Από τη μεριά της η εφημερίδα Berliner Morgenpost σε άρθρο της με τίτλο «Η Ελλάδα και πάλι σε σταυροδρόμι», υποστηρίζει ότι η χώρα θα ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα με τη δραχμή και χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Και οι δύο συζητήσεις, η μια για την επιστροφή στη δραχμή και η άλλη για το Grexit είναι επιζήμιες. Οι Έλληνες δεν θα ζούσαν καλύτερα με τη δραχμή. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ούτως ή άλλως, απλά με την δραχμή θα ήταν ακόμα πιο φτωχοί. Και οι Βρυξέλλες θα είχαν ένα επιπλέον πρόβλημα αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ. Η συζήτηση για το Grexit αποτελεί βαρίδι, από το οποίο θα έπρεπε να απαλλαγεί η συζήτηση για το μέλλον της Ένωσης».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Λευκή Βίβλος της Κομισιόν: Σχεδιάζει τη νέα Ευρώπη;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανικό think Tank: Εφαρμόστε το πρόγραμμα για να κερδίσετε κούρεμα χρέους
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Σταθάκης: Να μη συνυπολογιστούν οι ενεργειακές δαπάνες στο χρέος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρυτανικές αρχές ΑΠΘ: Ίσως ήρθε τελικά η ώρα της ελεγχόμενης πρόσβασης στους χώρους του Πανεπιστημίου
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Τσικνοπέμπτη με βροχές
- Τηλεπικοινωνίες: Μάχη στο FTTH, η κόντρα των…τιτάνων και τα δεδομένα στην αγορά
- Τι αλλάζει στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς: Η ψηφιακή εποχή της αναγκαστικής εκτέλεσης φέρνει ταχύτητα αλλά και προβληματισμούς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.