• Ναυτιλία

    Ελένη Πολυχρονοπούλου (HEMEXPO): Συμμετέχουμε στο ΑΕΠ με €1,3 δισ.

    Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος HEMEXPO

    Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος HEMEXPO


    Η συνεισφορά της Hellenic Marine Equipment Manufacturers & Exporters στην ελληνική οικονομία υπολογίζεται στα 1,3 δισ. ευρώ σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, τόνισε η Ελένη Πολυχρονοπούλου σε εκδήλωση που έγινε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων της HEMEXPO κυμαίνεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ που σημαίνει ότι αντιστοιχεί στο 0,18% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και οι επιχειρήσεις του ναυτιλιακού εξοπλισμού απασχολούν 19.697 εργαζομένους παρά την πανδημία.

    Η Ελένη Πολυχρονοπούλου υπογράμμισε ότι η HEMEXPO έχει υπογράψει με τα ναυπηγεία DAMEN μνημόνιο συνεργασίας και σε συνεργασία με την Waterbone έχει αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για τη θαλάσσια οικονομία.

    Επίσης είπε ότι συμμετείχε στα Ποσειδώνια 2022 και έχει υπογράψει MOU με τον Σύλλογο Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού και ότι μαζί με τον Νηογνώμονα DNV έχει διοργανώσει workshop για τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και στόχος είναι να καθιερωθεί ως προμηθευτής εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας παγκοσμίως, συμμετέχει στις εκθέσεις Sea Asia, Seatrade και έχει πραγματοποιήσει αποστολές στη Γαλλία στον κατασκευαστικό όμιλο Naval, Ισπανία και Κροατία και συμμετέχει στο ταξίδι στην Ιαπωνία με τον Πρωθυπουργό.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζεται στα Δικαστήρια η διαμάχη του ομίλου Γκριμάλντι και της εταιρείας Moby του Ονοράτο



    ΣΧΟΛΙΑ