ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η PREMIA PROPERTIES ανακοινώνει ότι στις 27/10/2022 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των ακινήτων των εταιρειών «Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.» & «Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.» («ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ») στην PREMIA σε υλοποίηση της από 22/8/2022 δικαστικής απόφασης επικύρωσης Συμφωνίας Εξυγίανσης για τις προαναφερθείσες εταιρείες.
Αναλυτικότερα, η PREMIA απέκτησε έναντι τιμήματος 12,3 εκατ. ευρώ, κτίρια συνολικής επιφάνειας 28.800 τετραγωνικών μέτρων (εκ των οποίων 5 οινοποιεία 15.660 τ.μ. καθώς και κτίριο γραφείων στο Πικέρμι Αττικής) και οικόπεδα έκτασης 740 στρεμμάτων εκ των οποίων 5 αμπελώνες 633 στρεμμάτων οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες παραγωγής οίνου της χώρας (Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντινεία, Νεμέα, Σαντορίνη, Κρήτη). Ορισμένα ακίνητα (όπως της Σαντορίνης και της Κρήτης) έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης στον κλάδο του οινοτουρισμού.
Επισημαίνεται ότι η δομή της συναλλαγής περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της ακίνητης περιουσίας από την οινοποιητική/εμπορική δραστηριότητα.
Τα αποκτηθέντα από την PREMIA ακίνητα θα εκμισθωθούν μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης στην νεοϊδρυθείσα εταιρεία «ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΕ» («BOUTARI WINERIES») η οποία ανήκει σε σχήμα επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο οποίο βασικός μέτοχος είναι η STERNER STENHUS GREECE και η οποία, σε υλοποίηση της Συμφωνίας εξυγίανσης, ανέλαβε από 1/11/2022 την οινοποιητική παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα μετά από μεταβίβαση των σημάτων, των παραγωγικών μηχανημάτων, των αποθεμάτων και αναμορφωμένων απαιτήσεων και υποχρεώσεων.
Ο κ. Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της PREMIA PROPERTIES δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς η PREMIA ολοκλήρωσε μια ακόμη πρωτοποριακή συναλλαγή σε έναν από τους βασικούς κλάδους ενδιαφέροντος της, όπως των βιομηχανικών (light industrial) ακινήτων. Η συγκεκριμένη επένδυση διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας με ακίνητα βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης όπως οινοποιεία και αμπελώνες, τα οποία η PREMIA σκοπεύει να αξιοποιήσει καθώς και να αναβαθμίσει περιβαλλοντολογικά ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Από ένα μικρό ενδοκρινολογικό εργαστήριο σε έναν σε έναν από τους πιο σημαντικούς ομίλους υγείας στη χώρα
- Ο νέος άσσος της Χήτος μετά το Ζαγόρι
- Τα περιθώρια ανόδου των αναλυτών για Metlen, Motor Oil, Titan, ΔΕΗ, HELLENiQ Energy και Elvalhalcor
- Η Μυκονιάτικη Πανσέληνος, οι Πλόες στην Άνδρο, καλλιτεχνικές συναντήσεις στο Κάπρι, μία μέρα δίπλα στη θάλασσα της Γλυφάδας και η κομψή παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.