ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Υπουργείο Υποδομών «τρέχει» τις διαδικασίες για την υποβολή προσφορών και τη δημοπράτηση οδικών έργων αξίας 2,1 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για έργα που δημοπρατούνται, κυρίως με τη μορφή ΣΔΙΤ ή παραχώρησης, καθώς και για νέους διαγωνισμούς που αναμένεται να προκηρυχθούν.
Σε αυτούς του διαγωνισμούς αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι μεγάλο εγχώριοι Όμιλοι, όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Ελλάκτωρ, ο ΑΒΑΞ, η Intrakat και η Mytilineos.
Όπως αναφέρεται σε πλήθος πρόσφατων αποφάσεων στη Διαύγεια που υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, το Υπουργείο συστήνει τις επιτροπές για την παραλαβή των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκηρύσσει διαγωνισμούς για την επιλογή τεχνικών συμβούλων και προετοιμάζει το έδαφος για νέες προκηρύξεις έργων.
Αναλυτικότερα, το Υπουργείο προχώρησε στην επιλογή των Επιτροπών για τα ΣΔΙΤ Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη. Επίσης, προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο για την επιτάχυνση της εκπόνησης των τευχών δημοπράτησης για την παραχώρηση Χανιά-Ηράκλειο του ΒΟΑΚ, ενώ εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και τα τεύχη δημοπράτησης για την παράκαμψη Γιάλοβας.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χριστοδουλίδης – Έρχιουρμαν: Τα τέσσερα σημεία που συμφώνησαν
- JPMorgan για τιμές βενζίνης: Γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες να σκαρφαλώσει στα $5 το γαλόνι
- Fraport για Ryanair: Προσχηματικά όσα επικαλείται για την αποχώρησή της από τη Θεσσαλονίκη, εμπορικοί οι πραγματικοί λόγοι
- ΗΣΑΠ: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω Metallica – Παράταση στη λειτουργία του ηλεκτρικού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.