• Ναυτιλία

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Δάνειο από την Alpha Bank ύψους 18,2 εκατ. δολαρίων

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η Performance Shipping Inc., του Ανδρέα Μιχαλόπουλου γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να συνάψει συμφωνία για νέα διευκόλυνση δανείου διάρκειας έως 18.250.000,00 δολαρίων με την Alpha Bank A.E. μέσω θυγατρικής της εταιρείας που της ανήκει εξ ολοκλήρου.

    Τα έσοδα από τη δανειακή διευκόλυνση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έως και 50% της τιμής αγοράς του πλοίου που έχει ανακοινωθεί ήδη που η εταιρεία έχει συμφωνήσει να αποκτήσει, το M/T Alpine Amalia, που θα μετονομαστεί σε “Π. Αλίκη”.

    Η διευκόλυνση προβλέπει αποπληρωμή σε είκοσι διαδοχικές τριμηνιαίες δόσεις των 500.000,00 δολαρίων η καθεμία.

    Σχολιάζοντας τον όρο δανειακής διευκόλυνσης, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

    «Η προσθήκη της Alpha Bank A.E ως νέου δανειστή στην εταιρεία μας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στην Performance Shipping Inc., με διευκόλυνση δανείου 5 ετών που μειώνει το κόστος του χρέους μας και επεκτείνει την αποπληρωμή τους μέχρι τα τέλη του 2027. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και με τους τρεις δανειστές μας και να επεκτείνουμε τις σχέσεις μας καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε τον στόλο μας. Η έγκαιρη προσθήκη νέων συστημάτων στον στόλο μας, σε συνδυασμό με τις ανταγωνιστικές χρηματοδοτικές ρυθμίσεις, μας τοποθετεί πλεονεκτικά στον τομέα των δεξαμενόπλοιων διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου, με τιμές spot και time ναύλωσης για δεξαμενόπλοια LR2 επί του παρόντος κατά μέσο όρο άνω των 40.000,00 δολάρια την ημέρα».

    Διαβάστε επίσης:

    Thenamaris: Πούλησε δύο τάνκερ MR εν μέσω ανόδου των τιμών

    Αριστείδης Πίττας: H Eurodry ανανεώνει τον στόλο της – Πούλησε ένα από τα παλαιότερα bulkers της



    ΣΧΟΛΙΑ