• Ναυτιλία

  Αριστείδης Πίττας: H Eurodry ανανεώνει τον στόλο της – Πούλησε ένα από τα παλαιότερα bulkers της

  Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry

  Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry


  Στην πώληση ενός εκ των παλαιότερων πλοίων της προχώρησε η ναυτιλιακή EuroDry συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του στόλου της.

  Συγκεκριμένα, η εταιρεία έκλεισε συμφωνία για την πώληση του χωρητικότητας 74,020 dwt φορτηγού πλοίου τύπου panamax Pantelis που κατασκευάστηκε το 2000, στην τιμή των 9,7 εκατ. δολαρίων.

  Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες στα μέσα Οκτωβρίου 2022.

  Όπως επισημαίνουν ναυλομεσίτες οι αξίες των παλαιάς κατασκευής bulkers έχουν υποχωρήσεις του τελευταίους μήνες.

  Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry σχολίασε: «Ανακοινώνουμε τη συμφωνία πώλησης του Pantelis, ενός από τα παλαιότερα bulker μεγέθους panamax του στόλου μας. H συγκεκριμένη πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να επικεντρωθούμε σε πιο σύγχρονα, οικολογικής κατασκευής, οικονομικά πλοία και είναι συνεπής με τη συνολική στρατηγική μας για τα ESG».

  «Ως αποτέλεσμα αυτής της πώλησης, αναμένουμε να εξασφαλίσουμε ένα κέρδος περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ή περίπου 1 δολάριο ανά μετοχή, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή εντός του Οκτωβρίου 2022. Τα καθαρά έσοδα αυτής της πώλησης θα να αυξήσουν σημαντικά τη βραχυπρόθεσμη ρευστότητά μας και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσουμε γρήγορα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά, όταν προκύψουν, προς όφελος των μετόχων μας», συμπλήρωσε.

  Η  EuroDry ιδρύθηκε την Άνοιξη του 2018, όταν ο Αριστείδης Πίττας προχώρησε την απόσχιση του στόλου ξηρού φορτίου από την εισηγμένη εταιρεία του Euroseas και τη μεταφορά του σε μία ξεχωριστή εταιρεία.

  Στη συνέχεια η Eurodry εισήχθη στην αγορά του Nasdaq, ξεκίνησε με τρία panamax και πλέον διαθέτει στόλο δέκα πλοίων, μετά την προαναφερθείσα πώληση.

  Διαθέτει ένα ακόμη bulker τύπου panamax που κατασκευάστηκε το 2000, το χωρητικότητας 75,100 dwt, Tasos.

  Διαβάστε ακόμη:

  EuroDry Ltd: Έσοδα 39,3 εκατ. δολ. το εξάμηνο που αναλογούν σε 7,35 δολ. ανα μετοχή

  Αριστείδης Πίττας: Αγόρασε πλοίο έναντι 15,75 εκατ. δολαρίων και έφτασε τα 11 πλοία η EuroDry  ΣΧΟΛΙΑ