ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανάκαμψη παρουσίασαν το πρωί της Τρίτης (30/8) οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τη χθεσινή ισχυρή υποχώρηση, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώθηκε στις 876,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,90% .
Η αξία των συναλλαγών, ανέρχεται στα 4,52 εκατ. ευρώ.
Άνοδο σε ποσοστό 0,92% σημείωσε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,81%.
Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+4,32%), του ΟΛΠ (+1,98%) ΟΛΠ 1,50% 27,10, της ΔΕΗ (+1,97%) ΔΕΗ 0% 11,75 και της Viohalco (+1,56%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-0,42%) ΜΟΗ 1,86% 23,04 και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,39%) ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+4,39%) και του Εμπορίου (+1,65%), ενώ μικρή πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης του Πετρελαίου (-0,11%).
Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 5 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Coca Cola HBC +4,32% και Elinoil +4,10%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Logismos -9,03% και Audiovisual -3,23%.
Διαβάστε επίσης
Τα δύο μεγάλα «βαρίδια» για το ελληνικό χρηματιστήριο και η στάση που τηρούν τα διεθνή funds
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δίκη Novartis: «ΟΠΕΚΕΠΕ του φαρμάκου» χαρακτήρισε την εταιρεία ο κατηγορούμενος Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης
- Αγροτικά μπλόκα: Την Κυριακή στα Μάλγαρα αποφασίζονται οι επόμενες κινήσεις – Ποια σημεία είναι ανοικτά και πού υπάρχουν μπλόκα
- Τράπεζα Ηπείρου: Εγκρίθηκε από την ΕΓΣ η μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία
- Μασκ: Τον «στόλισαν» στο διαδίκτυο για σεξιστικό σχόλιο σε 19χρονη όμορφη μετανάστρια – «Ηρέμησε γέρο!»