ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκτή ως παρατηρητής έγινε η Ελλάδα για πρώτη φορά στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό το 2022, που διεξάγεται στη Γενεύη.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουν διπλωματικές πηγές το γεγονός ότι η Ελλάδα, για πρώτη φορά, έγινε αποδεκτή, μαζί με την Κύπρο, ως παρατηρητής στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό για το έτος 2022.
Η Διάσκεψη συνεδριάζει στην Γενεύη.
Το αίτημα που είχε υποβάλει η Ελλάδα έγινε αποδεκτό από το σύνολο των 65 τακτικών μελών της Διάσκεψης, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.
Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της ομοφωνίας διαδραμάτισε ο πρόεδρος της Διάσκεψης και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κίνας στους διεθνείς οργανισμούς με έδρα τη Γενεύη, Li Song, κατά τις ίδιες διπλωματικές πηγές.
Διαβάστε επίσης:
Βασίλης Κικίλιας: Η τουριστική περίοδος ξεκινάει την 1η Μαρτίου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσημη επίσκεψη στην Κροατία – Ποιους θα συναντήσει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
- Ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Σαλονίκης, η φιλία με τον Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός και η ΕΥΔΑΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.