• Πολιτική

    Κρίσιμο τετ α τετ Τσίπρα – Καμμένου για το μέλλον της κυβερνητικής συμμαχίας


    Να κολλήσουν το γυαλί που έχει σπάσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιχειρήσουν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν, πιθανότατα μετά το μεσημέρι,  μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα του τελευταίου διαστήματος, που «φούντωσαν» τη σεναριολογία περί σοβαρών προβλημάτων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Παρόλα αυτά το ρήγμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων φαίνεται πως δύσκολα θα κλείσει καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα και εστίες διαφωνίας.

    Την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος έχει συγκαλέσει σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει κάτι «σημαντικό», ενώ ζήτησε από τους βουλευτές του να μην κάνουν δηλώσεις.

    Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή και να γεφυρώσουν τις αντιθέσεις που εμφανίζονται στα κόμματά τους. ο γεγονός ότι ο κ. Καμμένος εμφανίζεται ως ο «αδύναμος κρίκος» της συγκυβέρνησης, γεγονός που εκμεταλλεύεται η αντιπολίτευση, έχει οδηγήσει στην ανάγκη μιας ηχηρής διάψευσης. Αν αυτό επιτευχθεί στη συνάντησή τους, τότε ενδεχομένως η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ να χρειαστεί να πάει λίγο πιο πίσω.

    Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι τέλος, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος βάζοντας τέλος στη φημολογία για ψυχρό κλίμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων.

    Μοναδικός συνεκτικός ιστός μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου, η παραμονή τους στην εξουσία, σχολίασε η ΝΔ.

    Έλληνες στρατιωτικοί και Σκοπιανό στην ατζέντα

    Στη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και όλες πιθανές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την υπόθεση.

    Επιπλέον, η συνάντηση γίνεται ενόψει της επίσκεψης Κοτζιά στα Σκόπια την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί να θεωρείται βέβαιο πως η συζήτηση θα κινηθεί και επί των ελληνικών προτάσεων για την ονομασία των Σκοπίων.

    Όπως έκανε χθες γνωστό ο ΥΠΕΞ,Νίκος Κοτζιάς, τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ έχει παρέμβη στον ίδιο τον Ερντογάν.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αθώος ο Καμμένος για το «λιντσάρετε τον Πάχτα» – Τι υποστήριξε στην απολογία του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Καμμένος: Αδειάζει η κλεψύδρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκνευρισμό στην κυβέρνηση προκαλεί η συνέντευξη Τύπου του Αδ. Γεωργιάδη σε λίγες ώρες



    ΣΧΟΛΙΑ