• Ελλάδα

    Θα γίνουν πάλι δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ Γεννηματά και Θεοδωράκης;


    Όταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες “κρέμασαν” τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι έσπευσαν να στηρίξουν το νομοσχέδιο, διασφαλίζοντας την ψήφισή του. Το ίδιο έπραξαν πρόθυμα και με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, αλλά και σε αυτό για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, δύο ακόμα περιπτώσεις όπου οι ΑΝΕΛ σήκωσαν… μπαϊράκι στον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τις ιδεολογικές διαφορές στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Τώρα, οι ΑΝΕΛ είναι έτοιμοι να το ξανακάνουν στο νομοσχέδιο για την αναδοχή. Και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με το Ποτάμι είναι και πάλι έτοιμοι να προσφέρουν την πολύτιμη συνδρομή τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Είναι ίσως κατανοητό να υπάρχει μία ιδεολογική συνάφεια ανάμεσα στα κόμματα της Κεντροαριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αφότου ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ότι το κόμμα του δεν ανήκει στη “ριζοσπαστική αριστερά”, αλλά στη “σοσιαλδημοκρατία”. Όμως ίσως στο Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να συλλογιστούν το τι κερδίζουν πρακτικά από αυτήν την προθυμία τους να βγάλουν από τη δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ο κυβερνητικός του εταίρος τού γυρίζει την πλάτη. Κρίνοντας από τις προηγούμενες παρεμβάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού υπέρ νομοσχεδίων που απέρριψαν οι ΑΝΕΛ, θα λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… αχάριστος απέναντί τους, με τα στελέχη του και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επαίρονται για τα προοδευτικά νομοθετήματα που κατά καιρούς έχουν φέρει στη Βουλή, ξεχνώντας πως χωρίς τη στήριξη των “προθύμων” της Κεντροαριστεράς τα νομοθετήματα αυτά δεν θα είχαν ψηφιστεί ποτέ λόγω της στάσης των ΑΝΕΛ.

    Στην πραγματικότητα, είτε ηθελημένα είτε ακούσια, η Κεντροαριστερά δίνει σε κάθε ευκαιρία ριζοσπαστικά “δεκανίκια” στην ασθμαίνουσα κυβέρνηση για να συνεχίσει την πορεία της, κάθε φορά που αυτή έχει υποστεί μία ακόμα ήττα. Βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσει το “ριζοσπαστικό” προφίλ του, το οποίο έχει χάσει μετά τις απανωτές “υποκλίσεις” στους πιστωτές, και ταυτόχρονα δεν κερδίζουν τίποτα. Μοναδικοί κερδισμένοι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που κερδίζει πίσω κάποιους από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που με το… αντάρτικο συσπειρώνουν το εκλογικό τους κοινό που έχει διασκορπιστεί τα τελευταία χρόνια.

    Ως πότε θα παίζουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, με “βιτρίνα” το αριστερό τους προφίλ; Ως πότε θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μία κυβέρνηση όπου οι δύο εταίροι δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα βασικά, πέρα από το ότι δε θέλουν με τίποτα να χάσουν την εξουσία; Ίσως είναι καιρός Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης να επανεξετάσουν τη στάση τους…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΑΑΔΕ: Πού και πώς πληρώνονται οι φόροι χωρίς προμήθεια-Οδηγός για τις συναλλαγές με τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Αθήνα ο Γιούνκερ – Θα συναντηθεί με Τσίπρα και Μητσοτάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Οικογένεια Τζιρακιάν: Το μυστικό της εισφοράς 8.128.000 ευρώ για μετοχές της εταιρίας αξίας 414.000 ευρώ…



    ΣΧΟΛΙΑ