• media Sonia gif

    Media

    H Κατερίνα Κασκανιώτη και το στενό «μαρκάρισμα» στον Ζούλα, ποιος παίρνει τη θέση του Βασίλη Χιώτη, η επιστροφή των Ράδιο Αρβύλα και πότε θα προβληθεί το Dragons’ Den

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    H Κατερίνα Κασκανιώτη, o Κωνσταντίνος Ζούλας και το στενό «μαρκάρισμα» που τον περιμένει από δύο Κυρίες – αν κάνουν «απόβαση» στο Ραδιομέγαρο

    Η Κατερίνα Κασκανιώτη, ό,τι και να γράφεται, ό,τι κι αν ψιθυρίζεται στους διαδρόμους της ΕΡΤ, είναι το αδιαφιλονίκητο -εκτός σοβαρού απροόπτου- «φαβορί» για τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στο Ραδιομέγαρο.

    Έχει τίτλους από το παρελθόν (Pay TV Executive Director, Nova έως το 2021) και, κυρίως, γνώση της αγοράς της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και άποψη για τα πράγματα.

    Όσα, δήθεν, συζητούνται, ότι έχει ισχυρό ανταγωνιστή για τη θέση αυτή, ανήκουν μάλλον στη «σφαίρα» της φαντασίας και αφήνονται να σέρνονται ως gossip για εσωτερική κατανάλωση στην Αγία Παρασκευή.

    Φυσικά και οι επισπεύδοντες και έχοντες συμφέρον να μην εγκατασταθεί στην ΕΡΤ η Κατερίνα Κασκανιώτη ασκούν πιέσεις να μην επιλέξει η Κυβέρνηση, το Μαξίμου και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος την Κ. Κασκανιώτη.

    Είναι η ίδια ομάδα ανθρώπων, η ίδια «παρέα», που δεν θέλει τη Μαρία Χούκλη, αν όχι ως πρόεδρο της ΕΡΤ που δεν είναι εντελώς απίθανο, αλλά ως μέλος του Δ.Σ. που προκρίνεται και είναι πιθανό να δεχθεί τη σχετική πρόταση.

    Είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν άποψη για την Ενημέρωση όπως είναι βέβαιο ότι θα εκφράζει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, πολιτικός και πρώην βουλευτής με το «Ποτάμι».

    Εφόσον και εκείνη δεχθεί να καλύψει την έτερη θέση που θα μείνει κενή στο Δ.Σ. μετά την αποχώρηση του μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Νίνο Ελματζιόγλου, Σκηνοθέτη – Τηλεοπτικού Παραγωγού.

    Εκτός Open ο Δημήτρης Καμπουράκης

    Εκτός της εκπομπής του «Ώρα Ελλάδος», την οποία συμπαρουσίαζε με τον Παναγιώτη Στάθη, και του καναλιού Open θα βρεθεί, για προσωπικούς λόγους, ο Δημήτρης Καμπουράκης τον οποίο προσωρινά θα αντικαταστήσει ο Σπύρος Φρεμεντίτης.

    Αναζητείται σταθερή διάδοχη λύση.

    «Ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλεύρι» ο Κωνσταντίνος Ζούλας: Σκορπάει αφειδώς σε πανάκριβες σειρές και φείδεται χρημάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης

    Αυτοαναιρείται το ΕΡΤικό κονκλάβιο με τους ισχυρισμούς του ότι δεν ενδιαφέρεται για την τηλεθέαση και τη διαφήμιση την ίδια ώρα που ζητά από τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο, ένα υψηλό κόστος κάλυψης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κολύμβησης «World Aquatics- Swimming World Cup» – για ένα χαμηλής επίδοσης, κατά την κρίση τους, τηλεοπτικό προϊόν.

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης «World Aquatics- Swimming World Cup», πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ (13-15 Οκτωβρίου) με κάλυψη της ΕΡΤ που ζήτησε χρήματα από την ΚΟΕ- για την ακρίβεια 33.770,16 ευρώ- όταν σε άλλα αθλητικά γεγονότα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

    Βέβαια στην Ελλάδα δεν έχει με νόμο κατοχυρωθεί η λίστα των γεγονότων μείζονος σημασίας τα οποία θα πρέπει να προβάλλονται δωρεάν με τη στήριξη της ΕΡΤ ή άλλων καναλιών, οπότε η ΕΡΤ είναι νομότυπη.

    Είδε, αντιμετώπισε το προϊόν με εμπορικούς όρους.

    Από την άλλη πλευρά η μετάδοση του Κυπέλλου ήταν συμβατική υποχρέωση της ελληνικής ομοσπονδίας απέναντι στην παγκόσμια, οπότε τα «χέρια» του προέδρου Κυριάκου Γιαννόπουλου ήταν «δεμένα» αλλά και σχετικά …άδεια καθώς το ταμείο της ΚΟΕ δεν είχε τους πόρους να πληρώσει το ποσόν.

    Ο Κ. Γιαννόπουλος τονίζει ότι «παρότι η Ομοσπονδία είχε αρχίσει εγκαίρως συνεννοήσεις με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη του σημαντικού αθλητικού γεγονότος, λίγα 24ωρα πριν την άφιξη των αθλητών, η δημόσια τηλεόραση μας είπε ότι δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός.

    Αν το γνωρίζαμε νωρίτερα, θα είχαμε κινηθεί προς άλλες κατευθύνσεις, αλλά φανταστήκαμε ότι η δημόσια τηλεόραση έχει και αυτό το ρόλο».

    Ο πρόεδρος της ΚΟΕ υποστηρίζει μάλιστα ότι για να καλυφθεί το συγκεκριμένο ποσό έγινε περικοπή στα χρήματα της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των αντρών η οποία προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

    Ο Κυριακός Γιαννόπουλος, με αφορμή τη στάση της ΕΡΤ απέναντι στην ΚΟΕ, επεσήμανε και την επιλογή της κρατικής τηλεόρασης να μην καλύπτει τους αγώνες πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης των αντρών, γεγονός που χαρακτήρισε – επίσης – απαράδεκτο.

    «Εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα προτρέψουμε τους Έλληνες αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες να μην εκφράζονται στην κρατική τηλεόραση», ανέφερε στο πλαίσιο του απολογισμού της διοργάνωσης.

    Το επιχείρημα ήταν ότι η κολύμβηση δεν «πουλάει» και γι’ αυτό δεν θέλουν να το δείξουν.

    Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου κοστίζει στον διοργανωτή 150 εκατομμύρια και η World Aquatics έχει αναθέσει ήδη τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2025, του 2027, του 2029 και του 2031.

    Γεγονός που σημαίνει ότι τα αθλήματα του υγρού στίβου αποτελούν εμπορικά προϊόντα στο εξωτερικό όχι όμως και στην Ελλάδα που βρέχεται από θάλασσα και οι έφηβοι και νέοι κατακλύζουν τις προπονητικές πισίνες.

    «Πρέπει να σας ενημερώσω ότι από τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το 90% αυτών στους προκριματικούς πρωινούς αγώνες έχουν πουληθεί» αναφέρει ο Κ.Γιαννόπουλος, «άρα, το επιχείρημα ότι  η κολύμβηση δεν “πουλάει”,  δεν στέκει και μπορούν να το λένε μόνο άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό».

    Ο κ. Γιαννόπουλος καταγγέλλει ότι από την ΕΡΤ η προθεσμία που έδωσαν για να απαντήσει η ΚΟΕ ήταν ασφυκτική. Σαν να τους έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό. «Ή μας απαντάτε μέχρι αύριο το μεσημέρι, ή ξεχάστε το», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΚΟΕ ότι του διεμήνυσαν από το Ραδιομέγαρο.

    «Δεδομένης της στιγμής, δεν μπορούσαμε να το αρνηθούμε. Αποφασίσαμε στο Δ.Σ. να προχωρήσουμε, έστω κι αν δεν είχαμε στον προϋπολογισμό μας αυτά τα χρήματα, προκειμένου να γίνει η τηλεοπτική κάλυψη, που ήταν στις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντι στην παγκόσμια ομοσπονδία. Ο επικεφαλής της κολυμβητικής ομοσπονδίας επικαλέστηκε τον νόμο για την ΕΡΤ (4487/2017, άρθρο 2, παράγραφος 2)  σύμφωνα με τον οποίο  «η ΕΡΤ χωρίς να επιδιώκει την απόκτηση κέρδους συμβάλλει στην επιμόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και στη προσπάθεια εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης» . «Αυτό δεν ισχύει για την ΚΟΕ», σχολίασε δεικτικά ο Κυριάκος Γιαννόπουλος.

    Ο πρόεδρος της ΚΟΕ,  επίσης, άφησε αιχμές και κατά της Περιφέρειας Αττικής η οποία δεν δέχθηκε, υποστήριξε, να συνεισφέρει οικονομικά στη διοργάνωση, εν αντιθέσει με διεθνείς διοργανώσεις άλλων ομοσπονδιών, εννοώντας τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

    Πάντως την περασμένη Τετάρτη το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε κατ αρχήν την έγκριση απόκτησης των δικαιωμάτων μετάδοσης και εκμετάλλευσης των αγώνων του Πρωταθλήματος «BASKET LEAGUE 2023 – 2024». Χωρίς να γνωρίζουμε το ποσόν.

    Ο Σπύρος Μάλλης στη θέση του Βασίλη Χιώτη που παραμένει στον ΣΚΑΙ

    Ο δημοσιογράφος Σπύρος Μάλλης αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 στη θέση που άφησε ο Βασίλης Χιώτης.

    Ο Σπύρος Μάλλης ξεκίνησε την καριέρα του στον ΣΚΑΙ το 1995.

    Εντωμεταξύ ο Βασίλης Χιώτης θα συνεχίσει τη ραδιοφωνική του εκπομπή με τον Νότη Παπαδόπουλου ενώ κάθε βράδυ θα σχολιάζει την επικαιρότητα στο κεντρικό δελτίο  ειδήσεων του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη.

    Κανένα «διαζύγιο» δεν υπάρχει μεταξύ Κοκλώνη και Καλημέρη

    Τον Ιούνιο του 2019 το Open ανακοίνωσε επίσημα ότι ο  Τζώνη Καλημέρης αποχωρούσε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με το σχετικό δελτίο Τύπου να περιλαμβάνει τα γνωστά «ευχαριστούμε», τους «προσωπικούς λόγους ως αιτία αποχώρησης» κλπ.

    Στη συνέχεια ο Τζώνη Καλημέρης βρέθηκε στο πλευρό του Νίκου Κοκλώνη ως σύμβουλος του προέδρου της Barking Well Media που προχθές εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε για το τέλος της συνεργασίας τους ευχαριστώντας τον σύμβουλο και ευχόμενη καλή επιτυχία και τα γνωστά.

    Έτσι σε χρόνο dt ο Τζώνη διακτινίστηκε σε επιτελική θέση στο Open, στον τομέα της ψυχαγωγίας, επιστρέφοντας εκ  νέου στο σταθμό του Ιβάν Σαββίδη.

    Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται όχι μόνο διαζύγιο αλλά ούτε καν για ένα «βελούδινο» διαζύγιο μεταξύ Κοκλώνη και Καλημέρη. Μια τεχνική συμφωνία είναι και η όλη ιστορία παράγει έναν απλοϊκό συνειρμό.

    Ο Κοκλώνης έχει συνεργασία με το Open και κάτι παραπάνω, έχει πάρει το «πράσινο φως» αν όλα πάνε καλά να αγοράσει ποσοστό της εταιρείας από το 50% συν μια μετοχή και άνω.

    Έτσι η Barking Well Media πρώτα τοποθέτησε τον Ιούνιο του 2023 στη θέση της διευθύντριας Προγράμματος τη δική του Ιζαμπέλα Σασλόγλου προκειμένου να έχει «οργανικό» ρόλο στο κανάλι ενώ την περασμένη εβδομάδα για τον ίδιο ακριβώς λόγο πέρασε στο pay roll της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. τον Τζώνη Καλημέρη.

    Κανένα διαζύγιο και καμία ρήξη. First we take Sasloglou, then we take Kalimeris. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα η πλευρά της Barking Well Media, θα έχει δύο μέλη στο Δ.Σ. της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε.

    Πριν φύγει η ΕΡΤ από τις μετρήσεις, φεύγει ο Νεόφυτος Οικονόμου από την ΕΡΤ

    Με μια υπαραπλουστευμένη, σχεδόν παιδαριώδη εξήγηση έδειξε την πόρτα στον εμπορικό διευθυντή της ΕΡΤ, Νεόφυτο Οικονόμου, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας.

    Ο Νεόφυτος Οικονόμου, που δεν είναι και χθεσινός, καθώς έχει θητεύσει με επιτυχία σε ανάλογες θέσεις στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, την COSMOTE, τη NOVA αλλά και ως γενικός διευθυντής IAB Hellas άκουσε από τον πρόεδρο ότι «καθώς η ΕΡΤ θα φύγει από την καθημερινή διαφήμιση (και την καταγραφή της τηλεθέασης) δεν θα υπάρχει ανάγκη για προσέλκυση διαφημιστικών εισροών άρα και για εμπορικό διευθυντή.»

    Λογική τύπου «δεν τρώμε κάθε μέρα σπίτι, άρα αποσυνδέουμε το ψυγείο από την πρίζα».

    Ήδη ανατέθηκαν προσωρινά τα καθήκοντα του απερχόμενου στη Θεοδώρα Μπάκα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Marketing.

    Μας κόβει το δικαστήριο το κλεμμένο πρόγραμμα του Mega; Παίρνουμε το σήμα της ΕΡΤ!

    Έκλεισε το πρώτο κεφάλαιο του χρονικού της προαναγγελθείσας υπεξαίρεσης προγράμματος από το Extra Channel Κύπρου (νυν One) με το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού να απαγορεύει άμεσα αλλά προσωρινά – μέχρι την τελική του απόφαση- τη μετάδοση προγραμμάτων του Mega από το κανάλι της εταιρείας Extra Channel TV Limited.

    Ωστόσο το κανάλι δεν πτοήθηκε και την ίδια ημέρα πρόβαλε το σήμα της ελληνικής ΕΡΤ, η οποία έχει δώσει τα δικαιώματα του προγράμματός της μόνο στο επίσης κρατικό, ΡΙΚ.

    Υπενθυμίζεται πως η Αττική Τηλεόραση, που διαχειρίζεται το περιφερειακό ONE, και ο ίδιος ο Διονύσης Παναγιωτάκης έχουν εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο σταθμός Extra στην Κύπρο «χωρίς την εξασφάλιση άδειας χρησιμοποιεί το σήμα One και μεταδίδει ελληνικά ψυχαγωγική τηλεοπτικά προγράμματα».

    Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το Mega της Alter Ego Media αναφέροντας περίπου τα ίδια ότι δεν έχει δώσει άδεια στο Extra Κύπρου να αναμεταδίδει προγράμματα από την Ταινιοθήκη του.

    Μάλιστα στην ανακοίνωσή του Mega, αναφερόταν ότι η μετάδοση, αναμετάδοση, μαγνητοσκόπηση ή/και κάθε άλλη χρήση των τηλεοπτικών προγραμμάτων του Mega καθώς και σημάτων, λογοτύπων και εν γένει διακριτικών γνωρισμάτων του καναλιού από τον τ/σ EXTRA TV έχει απαγορευθεί επανειλημμένα από τα Κυπριακά Δικαστήρια ως παράνομη.

    Πράγματι τον Φεβρουάριο του 2020 και πάλι το δικαστήριο είχε εκδώσει προσωρινό διάταγμα εναντίον της εταιρείας Κ.Κ. NEW EXTRA LIMITED, με το οποίο απαγόρευε στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA ή NEW EXTRA να αναμεταδίδει και εκπέμπει με οποιονδήποτε τρόπο το πρόγραμμα και σήμα του τηλεοπτικού της σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, που μεταδίδεται υπό το σήμα Mega.

    Τότε η Alter Ego είχε προσφύγει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, δια του δικηγόρου της Αιμιλιανίδη Κατσαρού, και εξασφάλισε προσωρινό διάταγμα εναντίον της εταιρείας Κ.Κ. NEW EXTRA LIMITED. Ωστόσο το κανάλι που φέρεται να έχει σχέσεις με διαφημιστική εταιρεία συνέχισε την παράνομη πρακτική του…

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Κάηκε στο κουρκούτι του Βερνίκου, φυσάει και το γιαούρτι της Μαρίνας Σάττι…

    Μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 ο μοναδικός πολίτης αυτής της χώρας που γνώριζε τα πάντα για τη Eurovision, τη διαδικασία, την ημερομηνία, τα φαβορί, ήταν η 63χρονη σήμερα, Δάφνη Μπόκοτα, η οποία και παρουσίαζε επί 18 χρόνια τη μουσική εκδήλωση

    Ο θεσμός είχε ατονίσει, οι τηλεθεατές είχαν χαλαρώσει, το μουσικό ένστικτο είχε κατευναστεί και ικανοποιηθεί από άλλα φορμά που πρόβαλλε η τηλεόραση…

    Κι ύστερα ήρθε το 2001 οπότε εμφανίστηκαν από τη Σουηδία οι «Antique» της Έλενας Παπαρίζου και του Νίκου Παναγιωτίδη που κατάφεραν να βάλουν τη χώρα στο χάρτη του μουσικού διαγωνισμού.

    Μεσολάβησε μια 20ετία κατά την οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ζωήρευε το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την εκδήλωση μέχρι την περσινή χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα από σταθερή αξία μετατράπηκε σε χώρα – βατερλώ  με τον αποκλεισμό του 16χρονου Βίκτωρα Βερνίκου από τον τελικό και το τρελό κόστος του 0,5 εκατ. ευρώ.

    Έτσι καθώς έχει καεί στο κουρκούτι η ΕΡΤ φυσάει και το γιαούρτι και ήδη ο πρόεδρος παρήγγειλε μια άψογη διαδικασία την οποία ήδη εξετάζουν στην ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στον 68ο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.

    Φέτος θα δοθεί πολύ μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή του τραγουδιού, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στον Πανευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό με το τραγούδι της Μαρινέλλας «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου», μια σύνθεση του Γιώργου Κατσαρού, σε στίχους του Πυθαγόρα.

    Η Μαρίνα Σάττι συνδυάζει ως καλλιτέχνιδα πολλά στοιχεία, καθώς μπορεί να είναι ταυτόχρονα pop, ethnic και mainstream, ενώ με την ίδια άνεση μπορεί κάποιος να τη χαρακτηρίσει λυρική urban και παραδοσιακή ερμηνεύτρια.

    Γι’ αυτό τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί μπορούν στο email [email protected] να καταθέσουν έως την 1η Δεκεμβρίου 2023 τις προτάσεις των τραγουδιών τους.

    Ήδη ο γνωστός τραγουδοποιός Κώστας Καράλης, αδελφός της Ελπίδας, ερμηνευτής του τραγουδιού «Σπασμένο Καράβι» και «Ιδανικός και ανάξιος Εραστής» και συνθέτης του «Ανεπανάλητος» του Τόλη Βοσκόπουλπου, έκανε πρόσκληση για συνεργασία με τη Μαρίνα Σάττι.

    Πολιτικές εκπομπές για τον πλανήτη Άρη και τα πλάνα μάτια της Ζέτας, την ώρα που η KatKen καλεί Λαφαζάνη!

    Παράπονα στα εμπορικά τμήματα των καναλιών κάνουν οι διαφημιζόμενοι που δεν είναι πολύ ευτυχείς με την ενημέρωση για την ακρίβεια, την Κασσαλακειάδα και τη Γάζα.

    Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο οι εκπομπάρχες ασχολούνται με το σύμπαν ή την Ζέτα Μακρυπούλια.

    Έτσι ενώ ο κόσμος καίγεται την περασμένη Τρίτη ο Γιώργος Κουβαράς έκανε ένα ταξίδι στο Διάστημα στο ΕΡΤNEWS και στην εκπομπή «Στο κέντρο» επισκεπτόμενος την έκθεση «Life in Space» για να μας ξεναγήσει στον πλανήτη Άρη.

    Στο τεραίν της ιδιωτικής TV και ο Νίκος Χατζηνικολάου προτιμά το life style τα τελευταία χρόνια έτσι στην πρεμιέρα του προσκάλεσε τη Ζέτα Μακρυπούλια στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω» αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι την κυνηγούσε από το 2022. Την περασμένη Παρασκευή πάντως η Κατερίνα Καινούργιου φιλοξένησε στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα» στον Alpha, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Είναι νόμιμες οι αποφάσεις του «ληγμένου» Δ.Σ. της ΕΡΤ;

    Θέμα νομιμότητας των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΕΡΤ θέτουν εργαζόμενοι και σωματεία στο Ραδιομέγαρο υποστηρίζοντας ότι η σύνθεση του board της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι ληγμένη και παράνομη.

    Ο λόγος είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Γαμπρίτσος, παραιτήθηκε από τη θέση του τον Μάιο του 2022, δηλαδή 17-18 μήνες πριν, ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί ενώ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ασκεί όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

    Γιατί ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος «αφορίζει» τους «Φόνους στο Καμπαναριό» του Alpha;

    Τη δυσαρέσκεια των Παλαιοημερολογιτών αλλά και του φίλα προσκείμενου στην Ορθοδοξία κόμματος Νίκη προκαλεί η κωμική σειρά του Alpha «Φόνοι στο καμπαναριό» που χλευάζει – κατά το ιερατείο – τη μοναστική ζωή ενώ χρησιμοποιεί χωρίς άδεια ένα εγκαταλελειμένο μοναστήρι στην Πεντέλη – που δεν διαβίωναν ποτέ γυναίκες μοναχές.

    Η πιο σφοδρή αντίδραση, ανεμενόμενη, ήταν αυτή της Νίκης- Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα το οποίο καλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να πράξει τα προβλεπόμενα από το νόμο- υπονοώντας την «καθαίρεση» της σειράς- επειδή «με την επίφαση μιας δήθεν ελευθερίας έκφρασης, απροκάλυπτα προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται ο μοναστικός βίος».

    Η σουρεαλιστική κωμωδία, την οποία σκηνοθετεί ο Αντώνης Αγγελόπουλος, που προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 9 μ.μ.  έχει προκαλέσει και την αντίδραση των Παλαιοημερολογιτών, της Ιεράς Μητρόπολης  Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών Αττικής- Βοιωτίας.

    Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφέρει πως ουδέποτε έδωσε την άδεια να πραγματοποιηθούν γυρίσματα της σειράς σε μοναστήρι που ανήκει στη δική του ευθύνη ενώ αποκαλύπτει ότι κατήγγειλε το θέμα στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών της Ελλάδας που καταδίκασε το γεγονός και αποφάσισε να διερευνήσει το θέμα και νομικά.

    Επιστρέφουν οι «Ράδιο Αρβύλα» στις 6 Νοεμβρίου, στον ΑΝΤ1

    Επιστρέφει στις 6 Νοεμβρίου στον ΑΝΤ1 η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» με τους Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Σερβετά και Χρήστο Κιούση.

    Κασσελάκης καλεί Θεοδωράκη για Ευρωβουλή, το άλλο με τον Τοτό…;

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει κάνει τον κύκλο του στην Πολιτική.

    Ίδρυσε και έκλεισε το κόμμα του και το «ποτάμι» της πολιτικής του καριέρας μάλλον αποξηράνθηκε από τον ίδιο που προτιμά να συνεχίσει πιο ήσυχα τη ζωή του με τις εκπομπές του στον Alpha, τα podcasts του, το εστιατόριο στο Σταύρος Νιάρχος.

    Η πρόσφατη συνέντευξη που πήρε, μάλλον απρόθυμα, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έδωσε τροφή για σχόλια στη δημοσιογραφική πιάτσα ότι δήθεν ο εξ Αμερικής επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε φλερτ με τον ιδρυτή του Ποταμιού για να κατέβει στις Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ματαιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

    Η Παραλία διορθώνει το εμπορικό ισοζύγιο των ξένων και ελληνικών σειρών

    Τα δικαιώματα διεθνούς διανομής της ελληνικής σειράς της ΕΡΤ «Η παραλία», σε παραγωγή Foss Productions, απέκτησε η γερμανική Beta Film, προκειμένου να την προωθήσει σε διεθνείς αγορές στο Φεστιβάλ των Καννών.

    Ρούλα Κορομηλά και Μιχάλης Χατζηγιάννης μαζί;

    Το «Σπίτι με το MEGA» επιστρέφει για  5η σεζόν στο Mega. Αλλά πλέον δεν θα έχει παρουσιάστρια μόνο την Ρούλα Κορομηλά καθώς φέτος θα την πλαισιώνει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

    Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες για ΑΝΤ1: Πότε θα προβληθεί το “DragonsDen

    Ένα από τα επίδοξα πρότζεκτ του ΑΝΤΙ για αυτή τη σεζόν είναι το σόου επενδύσεων “Dragons’ Den” με παρουσιαστή και παραγωγό τον Σάκη Τανιμανίδη.

    O αρχικός σχεδιασμός του ΑΝΤ1 ήταν να βγει στον «αέρα» στο α’ μισό της χρονιάς και να προβάλλεται κάθε Παρασκευή βράδυ.

     Ωστόσο, τα σχέδια άλλαξαν και το κανάλι, θέλοντας να δώσει έμφαση στη μυθοπλασία, κράτησε το «Dragons’ Den» για το β’ μισό της σεζόν. Τα γυρίσματα του σόου έχουν ήδη ολοκληρωθεί και στις καρέκλες των Dragons κάθονται οι επιχειρηματίες Χάρης Βαφειάς, Λέων Γιοχάη, Λιλή Περγαντά, Μαρία Χατζηστεφανή, Demetrios Mallios και Τόσος Οικονόμου.

    Από την 4Hats Conceptual Agency η καμπάνια του νέου Flash.gr

    Την καμπάνια λανσαρίσματος της νέας εποχής του flash.gr ανέλαβε η 4Hats Conceptual Communication.

    Με κεντρικό μήνυμα «Μη μένεις στο σκοτάδι», στόχος της καμπάνιας είναι να συστήσει στο κοινό το ανανεωμένο flash.gr, δίνοντας έμφαση στον ειδησεογραφικό χαρακτήρα και στην ανάγκη για έγκυρη ενημέρωση.

    Ο Παναγιώτης Παπαχατζής, Strategy and Business Development Director της 4Hats Conceptual Communication δήλωσε:

    «Στόχος μας ήταν να συστήσουμε το νέο flash.gr σε ένα ευρύτερο ηλικιακά κοινό, που την εποχή της υπερπληροφόρησης επιθυμεί να φωτίζει την πραγματική είδηση και τις σωστές διαστάσεις κάθε γεγονότος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια καμπάνια η οποία μας υπενθυμίζει την ουσία της ενημέρωσης.»

    Φυλλοροεί ο Αθήνα 9,84 – Πού οδεύει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου

    Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση μετά από 4 χρόνια, της διευθύντριας του δημοτικού σταθμού της Αθήνας, Μαργαρίτας Μυτιληναίου – η οποία δεν σχετίζεται με την αλλαγή της δημοτικής αρχής – έρχεται και δεύτερη και τρίτη έξοδος.

    H Λίλλυ Καρατζαφέρη σταματάει τις εκπομπές στο ραδιόφωνο με την εκπομπή «Παρτιτούρες ενώ την ίδια διαδρομή θα ακολουθήσει και ο παραγωγός του Αθήνα 9,84 Χρήστος Παπαμιχάλης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μυτιληναίου, θα αναλάβει πρόεδρος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελληνικός FM» που ανήκει στον εκδότη και δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.

    Μαρία Αναστασοπούλου VS Ζήνα

     Η «Αρένα» της Μαρίας Αναστασοπούλου στον ΑΝΤ1 και η «Ζήνα το βράδυ» της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα παραταχθούν ευθέως ανταγωνιστικά.

    Τρεις δημοσιογράφοι στο τιμόνι των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή Κασσελάκη

    Η εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί μια σειρά αλλαγές στα ΜΜΕ που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Η ΑΥΓΗ ΑΕ» Κωνσταντίνος Νικόλτσιος ανακοίνωσε ότι νέα διευθύντρια της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» (ημερήσιου και κυριακάτικου φύλλου) αναλαμβάνει από η δημοσιογράφος, Βούλα Κεχαγιά.

    Επίσης ο Νικόλτσιος  ως πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «LEFT MEDIA Α.Ε.» ανακοίνωσε ότι νέος διευθυντής του ραδιοσταθμού «105,5 Στο Κόκκινο» αναλαμβάνει από ο δημοσιογράφος κ. Αδάμ Γιαννίκος. Συντονιστής των δύο μέσων είναι ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Σμυρλάκης.

    Μια εκπομπή franchising για την ΕΡΤNEWS

    Στη ζεστή αγκαλιά της ΕΡΤ εντάσσονται, προερχόμενοι από την αρένα της ιδιωτικής TV, ο Γιώργος Σιαδήμας και η Στέλλα Παπαμιχαήλ.

    Οι δύο δημοσιογράφοι θα παρουσιάζουν κάθε Παρασκευή, αλλά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως 11:45 την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή NEWSROOM.

    Και αν μπερδευτήκατε η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι από Δευτέρα έως και Πέμπτη κάθε εβδομάδα, στο «τιμόνι» του NEWSROOM θα εξακολουθήσει να βρίσκεται το δίδυμο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, Σταυρούλας Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά.

    Θυγατρική για ραδιόφωνο από τον Real

    Ο όμιλος των Κουρή-Χατζηνικολάου ίδρυσε την εταιρεία «Radio Greece Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.», για «υπηρεσίες παραγωγής ραδιοφωνικού προγράμματος».

    Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στις 10.000 ευρώ, έδρα της είναι τα γραφεία του Real Group επί της Λ.  Κηφισίας, διαχειριστής ο Στέργιος Χατζηνικολάου και μοναδική μέτοχός της η «Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Αληθινό Ραδιόφωνο Α.Ε.».

    Ο χρόνος είναι χρήμα για την Ελένη

    Αλλαγές στον χρόνο μετάδοσης της εκπομπής «Ελένη» στο Mega.

    Ενώ η εκπομπή είχε δίωρη διάρκεια και ολοκληρωνόταν στις 15:30 και στις 16:00 ακολουθούσε η εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, πλέον αυξάνει την διάρκειά της κατά 20’ και θα ολοκληρώνεται στις 15:50.

    Για να ακολουθεί αμέσως μετά το Live News.

    Πόσοι ερίζουν για τη Φαίη Σκορδά;

    Διαψεύδει η Φαίη Σκορδά ότι  θα συνεργαστεί με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου προκειμένου να παρουσιάσουν πρωινή εκπομπή. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΑΝΤ1 έχει πάντα μια θέση στο πρόγραμμά του για την πρώην συνεργάτιδά του.