• LIFE&STYLE

    Eurovision 2024: Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό και η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα

    • NewsRoom
    Silia Kapsis - Ελένη Φουρέιρα

    Silia Kapsis – Ελένη Φουρέιρα


    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας το βράδυ της Τρίτης 7/5.

    Παρουσιάστριες του φετινού διαγωνισμού είναι η τραγουδίστρια – κωμικός Πέτρα Μιάντε (Petra Mede) και η ηθοποιός Μόλιν Άκερμαν (Malin Åkerman) οι οποίες ντυμένες σε αποχρώσεις ροζ και πορτοκαλί καλωσόρισαν τους εκατομμύρια θαυμαστές της μεγάλης γιορτής.

    Λίγο μετά τις 00:00, οι παρουσιαστές ανακοίνωσαν τις δέκα χώρες που κατάφεραν με τις εμφανίσεις τους να κερδίσουν το κοινό και να περάσουν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024.

    15 χώρες έδωσαν τη μάχη τους για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, ωστόσο μόνο 10 είναι αυτές που παίρνουν το χρυσό εισιτήριο.

    Η Silia Kapsis εντυπωσίασε στη σκηνή με το τραγούδι «Liar», ενώ την παράσταση έκλεψε και ο Κροάτης Baby Lasagna με το «Rim Tim Tagi Dim» που θεωρείται και το φαβορί του φετινού διαγωνισμού.

    Δείτε τις εμφανίσεις που ξεχώρισαν:

    Οι χώρες που προκρίθηκαν είναι:

    1. Σερβία
    2. Πορτογαλία
    3. Σλοβενία
    4. Ουκρανία
    5. Λιθουανία
    6. Φινλανδία
    7. Κύπρος
    8. Κροατία
    9. Ιρλανδία
    10. Λουξεμβούργο

    Οι 5 χώρες που δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό είναι οι:

    1. Πολωνία
    2. Ισλανδία
    3. Αζερμπαϊτζάν
    4. Αυστραλία
    5. Μολδαβία

    Ο Β’ Ημιτελικός θα προβληθεί το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου και η Μαρίνα Σάττι προετοιμάζεται πυρετωδώς. Η Ελληνίδα εκπρόσωπος, με διάθεση και αυτοπεποίθηση στο κόκκινο, είναι έτοιμη για την πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα της.

    Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Μαρίνα Σάττι βρίσκεται στην 9η θέση των στοιχηματικών για τον μεγάλο τελικό με τις προσδοκίες να είναι υψηλές.

    Στον Β’ Ημιτελικό θα διαγωνισθούν και οι Μάλτα, Αλβανία, Ελβετία, Τσεχία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία.

    Στον τελικό, στις 11 Μαΐου 2024, προκρίνονται απευθείας τα τραγούδια από τις «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η συμμετοχή της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες, για πρώτη φορά φέτος, θα παρουσιάσουν live τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των δύο ημιτελικών.

    Η Ελένη Φουρέιρα έβαλε φωτιά στη σκηνή

    Η Ελένη Φουρέιρα άνοιξε τον Α’ ημιτελικό του φετινού διαγωνισμού κι όπως ήταν αναμενόμενο, έκλεψε τις εντυπώσεις.

    Η Ελένη Φουρέιρα επέστρεψε για τρίτη φορά στη σκηνή του Malmö Arena και παρουσίασε το «Fuego», που έχει γράψει ιστορία στον μουσικό διαγωνισμό, μέσα από μία ακόμα πιο χορευτική διασκευή και μία «εκρηκτική» χορογραφία, που επιμελήθηκε ο Bill Roxenos.

    Η δημιουργία που φόρεσε ήταν Celia Kritharioti Haute Couture, σε αποχρώσεις του χρυσού, με το styling, τα μαλλιά και το μακιγιάζ της να ενισχύουν την oriental αίσθηση που είχε η διασκευή του «Fuego».

    Δείτε την εμφάνισή της:

    Στο opening act συμμετείχαν επίσης, η Chanel Terrero που εκπροσώπησε την Ισπανία με το «SloMo» το 2022 και ο Eric Saade, που διαγωνίστηκε με το «Popular» για τη Σουηδία το 2011, καθώς και 24 χορευτές.

    Ο Τζόνι Λόγκαν επέστρεψε στη σκηνή

    Μία τεράστια έκπληξη επεφύλασσαν οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2024 σε όλους τους eurofans μετά το τέλος του διαγωνιστικού κομματιού της βαρδιάς του πρώτου ημιτελικού, με την επιστροφή επί σκηνής του Τζόνι Λόγκαν.

    Ο 70χρονος σήμερα τραγουδιστής αποθεώθηκε όταν τραγούδησε το Euphoria με το οποίο η Loreen είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2012 με τον δικό του μοναδικό τρόπο, 37 ολόκληρα χρόνια μετά την δεύτερη νίκη του.

    Ο Τζόνι Λόγκαν ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision δύο φορές το 1980 με το «What’s Another Year» και το 1987 με το αλησμόνητο «Hold Me Now» (και στη συνέχεια κέρδισε για τρίτη φορά το 1992 ως στιχουργός).

    Διαβάστε επίσης:

    Βασιλιάς Κάρολος: Δηλώνει «too busy» για να δει τον γιο του Χάρι που επισκέπτεται την Βρετανία

    Ο «ξαφνικός θάνατος» των σειρών, το άδειασμα των τηλεθεατών και ο πόνος & η αγωνία των συντελεστών

    Η Κέιτ Μίντλετον δημοσίευσε φωτογραφία της Σάρλοτ για τα 9α γενέθλιά της



    ΣΧΟΛΙΑ