• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Gisele Bündchen: Το πιο ακριβοπληρωμένο top model του κόσμου


    Η Gisele Bündchen είναι το μοντέλο με τα μεγαλύτερα κέρδη στον κόσμο και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα που υπάρχουν. Το μοντέλο από τη Βραζιλία έχει καταφέρει να είναι, για περισσότερο από δέκα χρόνια τώρα, η γυναίκα που θέλει κάθε άντρας και στην οποία κάθε γυναίκα επιθυμεί να μοιάσει.

    Το 1997, η Bündchen ταξίδεψε στο Λονδίνο, όπου συμμετείχε σε 42 οντισιόν με πρακτορεία μοντέλων και ατζέντηδες. Έκανε το μεγάλο ντεμπούτο της όταν επιλέχθηκε για την ικανότητά της να περπατάει τέλεια πάνω σε ψηλά τακούνια – σε μια πασαρέλα που γλιστράει – για το ανοιξιάτικο σόου “Rain” του Alexander McQueen. Το 1998 εμφανίστηκε σε καμπάνιες για τους Missoni, Chloé, Dolce & Gabbana, Valentino, Gianfranco Ferré, Ralph Lauren και Versace. Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue και το περιοδικό i-D τη συμπεριέλαβε επίσης στο εξώφυλλό του υπό τον τίτλο “A Girl Called Gisele”.

    Το 1999 η Vogue αφιέρωσε σε εκείνη ένα κομμάτι με το όνομα “The Return of the Sexy Model” («Η επιστροφή του Σέξι Μοντέλου»). Της αποδόθηκε ο έπαινος για το ότι πρόσφερε μια νέα εναλλακτική στην εποχή του “heroin chic” του μόντελινγκ.

    Η Bündchen καθιερώθηκε ως το κορυφαίο μοντέλο της γενιάς της και ταυτόχρονα κόσμησε τα εξώφυλλα τόσο της αμερικανικής όσο και της βρετανικής Vogue για τα τεύχη του Ιανουαρίου της νέας χιλιετίας. Είναι το τέταρτο μοντέλο στην ιστορία που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του Rolling Stone, το οποίο την ονόμασε «το πιο όμορφο κορίτσι του κόσμου».

    Το 2000, το συμβόλαιό της με τη Victoria’s Secret τη βοήθησε να παγιωθεί ως το κορυφαίο μοντέλο στον κόσμο. Η Bündchen ήταν «αγγελάκι» της Victoria’s Secret από το 2000 μέχρι τα μέσα 2007. Τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2000 άνοιξε επιπλέον τα σόου του Marc Jacobs, του Michael Kors, των Dolce & Gabbana, του Dior και του Valentino.

    Από το 1998 έως το 2003, η Bündchen ήταν σε κάθε καμπάνια του οίκου Dolce & Gabbana, συμμετέχοντας συνολικά σε 11 συνεχόμενες καμπάνιες του brand. Από το 2006 έως το 2009 επέστρεψε στον οίκο ως το πρόσωπο του αρώματος  «The One». Το 2006 έπαιξε ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Ο Διάβολος Φοράει Prada». Τον Φεβρουάριο του 2007, η Bündchen επέστρεψε στην πασαρέλα του Μιλάνου για να ανοίξει και να κλείσει το σόου των Dolce & Gabbana.

    Τον Οκτώβριο του 2011, η Bündchen έκανε μια εμφάνιση-έκπληξη στην πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για να κλείσει το σόου Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012 του Givenchy. Εκείνη τη σεζόν κέρδισε τρεις μεγάλες ανοιξιάτικες καμπάνιες για τον Versace, τον Givenchy και τον Salvatore Ferragamo. Μέχρι το τέλος του 2012 είχε εμφανιστεί σε 120 εξώφυλλα της Vogue.

    Το 2013 συνεργάστηκε με την H&M για μια φιλανθρωπική σειρά ρούχων ενώ εμφανίστηκε και στην καμπάνια για τα καταστήματά της. Τον Φεβρουάριο του 2013 ανακοινώθηκε ότι η Bündchen θα ήταν το πρόσωπο της νέας σειράς μακιγιάζ του οίκου Chanel, «Les Beiges», μια καμπάνια η οποία φωτογραφήθηκε από τον Mario Testino.

    Η Bündchen είναι παντρεμένη με τον Αμερικανό ποδοσφαιριστή Tom Brady και το ζευγάρι έχει μαζί έναν γιο και μία κόρη.



    ΣΧΟΛΙΑ