• LIFE&STYLE

    Μήπως εργάζεστε υπερβολικά; Δείτε τα 10 σημάδια

    • NewsRoom


    Η δουλειά μας απορροφά ένα σημαντικό μέρος του χρόνου μας και μάλιστα πολύ σημαντικό. Πολλοί άνθρωποι όμως μοιάζουν να μην μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την υπόλοιπη ζωή τους. Διαβάστε τα σημάδια κι αν πέντε τουλάχιστον από αυτά σας βρίσκουν να γνέφετε καταφατικά το κεφάλι, σκεφτείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση ώστε βρείτε ξανά την χαμένη ισορροπία.

    Σημάδι 1 
    Αισθάνεστε ότι ο χρόνος με την οικογένεια σας, δεν είναι απαραίτητος 
    Οι περισσότεροι εργασιομανείς θεωρούν ότι ο χρόνος που περνούν με την οικογένειά τους είναι μη παραγωγικός χρόνος, γι’ αυτό ακόμη και τις λιγοστές ώρες που μένουν στο σπίτι ή συμμετέχουν σε οικογενειακές υποχρεώσεις είτε ασχολούνται με το κινητό τους είτε μένουν βυθισμένοι στις σκέψεις τους.

    Σημάδι 2
    Αισθάνεστε χαρούμενοι όταν έχετε χρόνο να διαβάσετε το αγαπημένο σας περιοδικό 
    Ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είστε, είναι πραγματικά σημαντικό να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας. Αν αισθάνεστε ανείπωτη χαρά μόνο και μόνο επειδή βρήκατε ένα τέταρτο ελεύθερο ώστε να διαβάσετε ένα περιοδικό, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι έχετε ανάγκη να το κάνετε λίγο πιο συχνά.

    Σημάδι 3
    Οι άλλοι σας λένε ότι φαίνεστε βιαστική ή αγχωμένη 
    Συχνά τα παραπάνω συμπτώματα είναι δύσκολο να τα διακρίνουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Επομένως, την επόμενη φορά που κάποιος θα σχολιάσει τη συμπεριφορά σας, προσέξτε αυτό που θα σας πει και προσπαθήστε να διαχειριστείτε το χρόνο σας πιο αποτελεσματικά.

    Σημάδι 4
    Έχετε συχνά μυικούς πόνους 
    Το αίσθημα αδυναμίας και οι σωματικοί πόνοι είναι το πρώτο δείγμα ότι το σώμα σας, σας λέει ότι εργάζεστε υπερβολικά. Οι καλός βραδινός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός και μας βοηθά να είμαστε αποτελεσματικοί στη δουλειά μας. Μην επαφίεστε στα αναλγητικά και τα παυσίπονα. Δώστε στο σώμα σας αυτό που αληθινά χρειάζεται.

    Σημάδι 5 
    Αφιερώνετε πολλές Παρασκευές σας για να κάνετε bonding με τα “παιδιά” από τη δουλειά
    Το να φέρνετε την επαγγελματική σας συμπεριφορά στην κοινωνική και οικογενειακή σας ζωή είναι ένα από τα μεγάλα «όχι» που πρέπει να πείτε. Ασφαλώς σε ένα περιβάλλον εργασίας είναι δυνατόν να δημιουργηθούν φιλίες, αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να μεταφέρετε τις επαγγελματικές σας συναντήσεις στο εξωεπαγγελματικό σας περιβάλλον.

    Σημάδι 6
    Ξεχνάτε γενέθλια, γιορτές και προσκλήσεις αγαπημένων σας ανθρώπων 
    Αν η αφηρημάδα είναι ίδιον του χαρακτήρα σας, καλώς. Αν όμως τα γενέθλια της κόρης σας παράπεσε κάπου ανάμεσα σε deadlines και επαγγελματικά ταξίδια, τότε ίσως θα πρέπει να αναλογιστείτε λίγο καλύτερα τις προτεραιότητές σας.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 6+1 απλοί τρόποι για να κάνετε τον εαυτό σας πιο ελκυστικό προς τους άλλους



    ΣΧΟΛΙΑ