• City Stories

    Τρεις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ του Σαββάτου (14 Ιουλίου 2018)


    Αυτό το Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, επιλέξτε μία από τις παρακάτω συναυλίες για τη βραδινή σας έξοδο, καθώς πρόκειται για ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις, που θα σας χαρίσουν μια όμορφη βραδιά. Πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Καλή διασκέδαση!

    1. “Κάλεσμα” – Berklee College of Music & Χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

    Το “Κάλεσμα” έρχεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 14 Ιουλίου, στις 9μμ, φέρνοντας μαζί στη σκηνή έξι διεθνείς μουσικούς του Berklee College of Music των Ηνωμένων Πολιτειών και την χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου.

    Η ιδιαίτερη αυτή συναυλία αποτελεί το πρώτο βήμα μιας προσπάθειας δημιουργίας ενός μόνιμου μουσικού-εκπαιδευτικού προγράμματος για τα παιδιά της Κιβωτού αλλά και ευκαιριών για περαιτέρω μουσικές σπουδές στο εξωτερικό.

    Το “Κάλεσμα” έχει δημιουργηθεί από τον απόφοιτο του Berklee College of Music και διεθνή λαουτίστα Βασίλη Κώστα με σκοπό την αξιοποίηση των ταλέντων και της κλίσης των παιδιών της Κιβωτού.

    Η προετοιμασία της χορωδίας για την συγκεκριμένη συναυλία έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 από την Αγγελική Τουμπανάκη έχοντας ως βάση την Ελληνική παραδοσιακή, την τζαζ αλλά και την σύγχρονη μουσική.

    Πότε:
    Σάββατο 14 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
    Πειραιώς 206, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Είσοδος Ελεύθερη.
    Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 3418579

    2. Τραγούδια της Μεσογείου με την Lamia Bedioui στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

    Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια και αυτοσχεδιασμούς, πάνω στη μουσική των χωρών της Μεσογείου (Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Ελλάδα, Νότια Γαλλία, Νότια Ιταλία, Ισπανία, Κορσική).

    Στο πλευρό της Lamia Bèdioui (τραγούδι, αφήγηση) θα βρίσκονται οι μουσικοί: Γιώργος Βουρνάς (ούτι, κιθάρα, καβάλι, μαντολίνο, νέυ, φωνητικά), Φώτης Μυλωνάς (φλάουτο, φλογέρες), Γιάννης Ζαρίας (βιολί), Λουκάς Μεταξάς (κρουστά).

    Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

    Πότε:
    Σάββατο 14 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
    Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία , Χαλάνδρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος Ελεύθερη.
    Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

    3. Ο Christian Ronig στα Λιπάσματα 2018 – Φεστιβάλ στη θάλασσα

    Η περίπτωση του Christian Ronig είναι μοναδική. Ο μουσικός από τη Γερμανία, ήρθε σε επαφή με την ελληνική μουσική, όταν ένας Έλληνας φίλος του τον προσκάλεσε ένα βράδυ να παίξει με το συγκρότημα του λαϊκά και ρεμπέτικα, σε μαγαζί ελλήνων μεταναστών.

    Ο ήχος τους ήταν αποκάλυψη για τον Christian Ronig που συνέλαβε την ιδέα να τα παρουσιάσει μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, ώστε να μπορούν να τα αγαπήσουν και άλλοι σαν κι αυτόν.

    Έτσι γεννήθηκε το “Greece is mine”, το album που περιλαμβάνει τραγούδια ορόσημα όπως το “Μινόρε της αυγής”, το “Είμαι πρεζάκιας (πρέζα όταν πιείς)”, την “Προσευχή του μάγκα (Θεέ μου μεγαλοδύναμε)”, το “Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ”, το “Ξημερώνει”, το “Είμαι πρεζάκιας”, την “Γκαρσόνα”, το “Σερσέ λα φάμ”, το “Ένα αστέρι πέφτει πέφτει”, αλλά και τα νεότερα, σαν το “Όταν χαράζει” και το “Όλο ταξιδεύω”. Όλα τους μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, με έναν ήχο ηλεκτρικό, που ενώ θυμίζει Leonard Cohen, Nick Cave και Johnny Cash παραμένει απόλυτα ελληνικός.

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα”.

    Πότε:
    Σάββατο 14 Ιουλίου 2018
    21.30

    Πού:
    Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας
    Γρ. Λαμπράκη, Πειραιάς

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θάλασσα, θα συλλέγονται γάλα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προβολή 2 αποκατεστημένων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου στο Ηρώδειο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε υπαίθριες/θερινές προβολές με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπαίθριο Swing Party στον Πεζόδρομο της Ερμού, απόψε!



    ΣΧΟΛΙΑ