• City Stories

    Προβολή 2 αποκατεστημένων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου στο Ηρώδειο!

    Ηρώδειο

    Ηρώδειο


    Στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018” πρόκειται να προβληθούν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο) δύο βουβές ταινίες από τις απαρχές του ελληνικού κινηματογράφου. Οι ταινίες «Δάφνις και Χλόη» (1931) του Ορέστη Λάσκου και «Αστέρω» του Δημήτρη Γαζιάδη (1929) έχουν αποκατασταθεί από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και θα προβληθούν συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής από τον Φίλιππο Τσαλαχούρη το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018.

    “Δάφνις και Χλόη” του Ορέστη Λάσκου

    Αν και βωβή, η ταινία είχε προβληθεί με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό (Πολωνία, Ρουμανία, Γερμανία και Αμερική). Δυο χρόνια μετά τον πόλεμο ο Λάσκος θα κυκλοφορήσει και μια ομιλούσα εκδοχή της ταινίας. Ο Δημήτρης Μεραβίδης, που έχει την διεύθυνση φωτογραφίας, χρησιμοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα παγχρωματικό φιλμ, στο οποίο τονίζονται με καθαρότητα όλες οι αποχρώσεις του γκρίζου.

    «Δάφνις και Χλόη»

    “Αστέρω” του Δημήτρη Γαζιάδη

    Η τρίτη παραγωγή της DAG Film σκιαγραφεί το πορτρέτο της Αστέρως, μιας ερωτευμένης βοσκοπούλας, την οποία υποδύεται η πολύ γνωστή τότε ηθοποιός Αλίκη Θεοδωρίδου. Το σενάριο βασίζεται σε κείμενο του Παύλου Νιρβάνα, διασκευή του μυθιστορήματος της Αμερικανίδας Έλεν Χαντ Τζάκσον Ραμόνα, που αφηγούνταν έναν απαγορευμένο έρωτα μεταξύ Ινδιάνων – και είχε μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον Νταίηβιντ Γκρίφιθ.

    «Αστέρω»

    Πληροφορίες:

    Πότε: Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 21.00
    Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο), Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Ακρόπολη)
    Εισιτήρια: 5€ – 12€
    Προπώληση: Πανεπιστημίου 39, τηλ. 210 3272000 και στα greekfestival.gr και viva.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λέσχες Ανάγνωσης με ελεύθερη είσοδο στον IANOS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε υπαίθριες/θερινές προβολές με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018: Δωρεάν συναυλίες, θέατρα και κινηματογραφικές προβολές



    ΣΧΟΛΙΑ