• City Stories

    Πέντε υπαίθριες/θερινές προβολές με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής


    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανάμεσα στα θερινά σινεμά που ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν κόσμο κάθε ηλικίας, διοργανώνονται διάφορες προβολές ταινιών, είτε μεμονωμένα είτε στο πλαίσιο πολιτιστικών φεστιβάλ. Παρακάτω θα βρείτε πέντε υπαίθριες και θερινές προβολές παλιότερων ή νεότερων ταινιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε πολιτιστικούς χώρους, πάρκα, ταράτσες και αυλές της Αθήνας, αυτή την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018. Δείτε παρακάτω τις αναλυτικές πληροφορίες.

    1. Park Your Cinema: “Η νύφη ήταν αρσενική” (1949) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Ο Χένρι γίνεται… νύφη με στολή για να μείνει κοντά στην αγαπημένη του. Ο Τζο και ο Τζέρι γίνονται Τζόζεφιν και Ντάφνι για να σώσουν τις ζωές τους. Και ο Μάικλ γίνεται Ντόροθι για μια δουλειά που θα του εξασφαλίζει τα προς το ζην. Το Park Your Cinema του Ιουλίου παρουσιάζει τρεις κλασικές κωμωδίες με επίκεντρο τους ρόλους ανδρών-γυναικών. Οι ήρωές τους ζουν την εμπειρία του να μεταμορφωθείς… στο αντίθετο φύλο και αντιλαμβάνονται πολλά για τους ρόλους που ακολουθούμε στις κοινωνίες μας. Η κωμωδία δίνει τις καλύτερες απαντήσεις ακόμη και στα πιο αιχμηρά κοινωνικά θέματα και το αξεπέραστο punchline από το Μερικοί το Προτιμούν Καυτό θα συνεχίσει να αποστομώνει τους πάντες. Γιατί, όντως, «κανείς δεν είναι τέλειος»…

    Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

    Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει και ένας Γάλλος αξιωματικός των συμμαχικών δυνάμεων αναλαμβάνει την αποστολή έρευνας ενός κατασκευαστή φακών στα γερμανικά εδάφη. Θα έχει για παρτενέρ μια Αμερικανίδα συνάδελφό του, η οποία τον αντιπαθεί σφόδρα. Στην πορεία θα ερωτευτούν, αλλά ορισμένοι στρατιωτικοί κανονισμοί κινδυνεύουν να τους χωρίσουν. Για να πάρει visa για τις ΗΠΑ, εκείνος πρέπει να κάνει μια λίγο ιδιαίτερη θυσία. Κλασική ρομαντική κωμωδία, με highlight τα φοβερά ντοκουμέντα του βομβαρδισμένου Βερολίνου, μέχρι τη στιγμή που ο Cary Grant εμφανίζεται με φούστα!

    Σκηνοθεσία: Howard Hawks, 1949

    Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος

    Πότε:
    Παρασκευή 3 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    ΑΓΟΡΑ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη 

    2. “Όσα Παίρνει ο Άνεμος” (Gone with the wind, 1939) στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας

    Το Όσα Παίρνει ο Άνεμος είναι επική ιστορική ρομαντική ταινία του 1939, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ του 1936 και σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμινγκ. Η επική αυτή ταινία είχε πρωταγωνιστές τη Βίβιαν Λι, τον Κλαρκ Γκέιμπλ, τον Λέσλι Χάουαρντ και την Ολίβια Ντε Χάβιλαντ και αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών.

    Η ιστορία λαμβάνει χώρα από την άνοιξη του 1861 μέχρι την περίοδο της Ανασυγκρότησης στον Αμερικανικό Νότο. Η ταινία βραβεύτηκε με 8 βραβεία Όσκαρ, ένα ρεκόρ που διατήρησε για είκοσι χρόνια. Το 1998 κατατάχθηκε τέταρτο στη λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τις 100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών, αν και το 2007 μετακινήθηκε στην έκτη θέση.

    Πότε:
    Παρασκευή 3 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    3η Μαρίνα Γλυφάδας
    Γλυφάδα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

    3. “S.O.S. Πεντάγωνο καλεί Μόσχα” στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ

    Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο “Σατιρικές κωμωδίες με…στολή παραλλαγής”, κάθε Παρασκευή από τις 29 Ιουνίου έως και 27 Ιουλίου, με υπαίθριες προβολές στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου του, στον Ταύρο.

    Οι ταινίες που επιλέχθηκαν φέρουν τη σφραγίδα μεγάλων σκηνοθετών και αφορούν ιστορίες με κοινό σημείο αναφοράς τον πόλεμο αλλά και την καυστική σάτιρα, το ανατρεπτικό μαύρο χιούμορ και τα κωμικά ευρήματα τα οποία συνδυάζονται ενίοτε με διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα.

    S.O.S. Πεντάγωνο καλεί Μόσχα
    Διάρκεια: 95’ | ΗΠΑ/Ηνωμένο Βασίλειο, 1964 (Α/Μ)
    Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ
    Με τους: Πίτερ Σέλερς, Τζορτζ Σ. Σκοτ, Στέρλινγκ Χέιντεν

    Ένας παράφρων Αμερικανός στρατηγός διατάζει τα βομβαρδιστικά του να εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση στη Σοβιετική Ένωση. Κι ενώ το Πεντάγωνο καλεί τη Μόσχα για να αντιμετωπίσουν από κοινού την ιδιόρρυθμη αυτή κατάσταση, πληροφορείται την ύπαρξη ενός μηχανισμού σοβιετικών αντιποίνων.
    Μια αριστουργηματική μαύρη κωμωδία του Κιούμπρικ με πρωταγωνιστές μια ομάδα πολεμοχαρών στρατιωτικών την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

    Πότε:
    Παρασκευή 3 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
    Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ 210 3418011 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00) – Σημείωση: Κρατήσεις θέσεων για κάθε ταινία θα γίνονται μόνο την εβδομάδα προβολής της.

    4. “Ο Στοιχειωμένος Πύργος” (The Haunting, 1963) στο Άλσος Πετραλώνων

    Στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival

    Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει για 8η χρονιά με μαγικές προβολές από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας μεταμορφώνονται σε θερινό σινεμά.

    Aφιέρωμα “Κλασικά Εικονογραφημένα” σε συνεργασία με το British Council και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

    Του Ρόμπερτ Γουάιζ
    Πρωταγωνιστούν: Τζούλι Χάρις, Κλερ Μπλουμ, Ρίτσαρντ Τζόνσον, Ρας Τάμπλιν, Φέι Κόμπτον
    Διάρκεια: 112’

    Στο «The Haunting» τέσσερις άνθρωποι μεταβαίνουν στο μέγαρο Hill House για να ερευνήσουν την πιθανότητα ύπαρξης φαντασμάτων υπό την καθοδήγηση του Dr. Markway. Αλλόκοτα γεγονότα επηρεάζουν την παραμονή τους εκεί με αβέβαιες συνέπειες για όλους.

    Πότε:
    Παρασκευή 3 Ιουλίου 2018
    23.00

    Πού:
    Άλσος Πετραλώνων
    Τρώων και Ακταίου, Πετράλωνα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    5. “Ανατομία Ενός Εγκλήματος” στο Χυτήριο

    “Ανατομία ενός Εγκλήματος”, από τον σπουδαίο Αμερικανό σκηνοθέτη Otto Preminger του 1959. Ένα συναρπαστικό δικαστικό θρίλερ διάρκειας δυόμιση ωρών.

    Η ταινία “Ανατομία ενός Εγκλήματος” είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Τράβερ, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα μπεστ-σέλερ της δεκαετίας του ’60.

    Η υπόθεση της ταινίας:
    Σε κάποιο μικρό θέρετρο της Αμερικής, ο τοπικός δικηγόρος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί έναν στρατιωτικό, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ το βιαστή της γυναίκας του. Σύντομα θα αντιληφθεί ότι οι δύο σύζυγοι κρύβουν στοιχεία σχετικά με την υπόθεση και ότι η επικείμενη δίκη θα είναι μια δοκιμασία.

    Πότε:
    Παρασκευή 3 Ιουλίου 2018
    23.20

    Πού:
    Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λέσχες Ανάγνωσης με ελεύθερη είσοδο στον IANOS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Meet Market: Καλοκαιρινό ραντεβού στον πιο μαγευτικό κήπο στο κέντρο της πόλης!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προβολή 2 αποκατεστημένων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου στο Ηρώδειο!



    ΣΧΟΛΙΑ