• City Stories

    Πέντε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Κυριακή (21 Ιανουαρίου 2018)

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org


    Κυριακή: για τους περισσότερους είναι η μέρα ξεκούρασης! Πολλές είναι οι επιλογές που έχετε αν θέλετε να μην μείνετε σπίτι και να κάνετε τις βόλτες σας στην πόλη. Μπορείτε να κάνετε κάποια αθλητική δραστηριότητα, να παρακολουθήσετε μια κινηματογραφική ταινία ή να παρευρεθείτε σε μια μουσική παράσταση και, μάλιστα, εντελώς δωρεάν. Δείτε παρακάτω πέντε προτάσεις με ελεύθερη είσοδο για την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018.

    1. Μπάμπης Παπαδόπουλος – “Acoustic Set” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (συναυλία)

    Από τη μάλλον μακρινή – αλλά πάντα επίκαιρη – εποχή του συγκροτήματος Τρύπες, στις πιο πρόσφατες συνεργασίες του με καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και οι Χειμερινοί Κολυμβητές και κυρίως με την παράλληλη προσωπική του πορεία, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει καταφέρει κάτι πολύ σπάνιο: να μας μιλάει ταυτόχρονα και στην καρδιά και στο μυαλό. Ένας εξερευνητής της κιθάρας, του ήχου, της αρμονίας και της ενορχήστρωσης, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος δεν εφησυχάζει και δεν αναπαύεται σε δάφνες του παρελθόντος. Δεν ερευνά απλά, αλλά καταθέτει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα αποτελέσματα της έρευνας του, είτε με δίσκους είτε με τις δουλειές του για τον κινηματογράφο και το θέατρο (με πιο πρόσφατη το “Στέλλα Κοιμήσου” του Γ.Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο), προσφέροντας μας ταξίδια μελωδικά, ποικίλων διαθέσεων, και ευχάριστα απρόοπτων προορισμών.

    Μαζί του επί σκηνής οι μουσικοί του “Acoustic Set”, οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του τελευταίου του δίσκου “Μέσα στον Πόνο Είν’ η Χαρά Μες στη Χαρά Είν’ ο Πόνος” και αυτή την περίοδο ετοιμάζουν την τέταρτη δισκογραφική δουλειά του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

    Συντελεστές:
    Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα)
    Μιχάλης Βρέττας (βιολί)
    Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι)
    Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο)
    Τάσος Μισυρλής (τσέλο)
    Τίτος Καργιωτάκης (κονσόλα ήχου)

    Πότε:
    Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Φάρος
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Μπάμπης Παπαδόπουλος
    Μπάμπης Παπαδόπουλος

    2. “Μητέρα!” στο Κινηματοθέατρο “Πετρούπολις” (σινεμά)

    Μυστηρίου|2017|Διάρκεια 120’ Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι

    Ένα ζευγάρι, η Μητέρα (Τζένιφερ Λόρενς) κι Εκείνος (Χαβιέ Μπαρδέμ) ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας (Εντ Χάρις) και μια γυναίκα (Μισέλ Φάιφερ) κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» προϊδεάζουν για μια ταινία που θα δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Γιατί η μητέρα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει. Η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ένα εξωφρενικό genre movie για τις βαθιές αγωνίες της ανθρωπότητας: την ζωή, τον θάνατο, την δημιουργία, την μητρότητα, την θρησκεία, τους άλλους και κυρίως τις γρατζουνιές στο καινούριο παρκέ!Ο Ντάρεν Αρονοφσκι δηλώνει πως έγραψε την πρώτη εκδοχή του σεναρίου του «mother!» μέσα σε πέντε πυρετικές μέρες που πέρασε σκυμμένος μπροστά στο πληκτρολόγιό του, μόνος σε ένα άδειο σπίτι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έμπνευση για την ιστορία του ήρθε από την παράδοξη συνθήκη στην οποία ζει ο κόσμος μας, μια στιγμή στην οποία ακόμη κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, ίσως βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, το τέλος του είδους μας και του ίδιου μας του πλανήτη.

    Πότε:
    Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»
    Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    μητέρα!

    3. “Το μέλι” της Βαλέρια Γκολίνο στη Μεσοποταμία (σινεμά)

    Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της αυτή την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, με την ταινία “Το μέλι” (2013, Έγχρωμο, 96΄) της Βαλέρια Γκολίνο, με τους Κάρλο Τέκι, Τζασμίνε Τρίνκα, Λίμπερο Ντε Ριένζο.

    Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Μέλι», η 30χρονη Ιρένε βοηθά ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους να «αποχωρήσουν» αξιοπρεπώς. Μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει ως πελάτη ένα συνταξιούχο αρχιτέκτονα, ο οποίος θα βάλει σε δοκιμασία τις ηθικές επιλογές της.

    Πότε:
    Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
    19.45

    Πού:
    Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά αν θέλετε μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

    Το μέλι, ταινία

    4. Petanque στο ΚΠΙΣΝ (άθληση)

    Ένα άθλημα ψυχικής ευεξίας, κοινωνικής συνοχής και παράλληλα, ένα παιχνίδι τεχνικής ακρίβειας, συντονισμού, συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης σε ανοικτό χώρο. Οι αγωνιζόμενοι, ένας εναντίον ενός ή σε ομάδες, προσπαθούν να προσεγγίσουν το στόχο, πετώντας σιδερένιες μπάλες.

    Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

    Πότε:
    Κυριακή 21 Ιανουαρίου
    11.00 – 13.00

    Πού:
    ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη – Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    5. Προβολή ντοκιμαντέρ “Πρόσωπα της εποχής μας: Σπύρος Μερκούρης” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (σινεμά)

    Σε μια έκτακτη προβολή-αφιέρωμα, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ “Πρόσωπα της εποχής μας: Σπύρος Μερκούρης” του Πάνου Αγγελόπουλου.

    Πρόκειται για ένα μοναδικό ντοκουμέντο με σπάνιο οπτικό υλικό από την ιστορία της ελληνικής κοινωνίας, από το 1920 έως σήμερα, που σχολιάζει ο συνεχώς παρών και δρων, Σπύρος Μερκούρης, αδελφός της αείμνηστης Μελίνας.

    Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και του κ. Σπύρου Μερκούρη.

    Πότε:
    Κυριακή 21 Ιανουαρίου
    19.30

    Πού:
    Ίδρυμα Θεοχαράκη
    Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.



    ΣΧΟΛΙΑ