• Business

    Πώς είδαν τα αποτελέσματα της Eurobank Goldman Sachs και NBG

    • NewsRoom
    Φωκίων Καραβίας

    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Ουδέτερη σύσταση (neutral) και τιμή-στόχο στα 0,95 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Eurobank η Goldman Sachs, μετά τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2017 που ανακοίνωσε η τράπεζα.

    Την ίδια στιγμή, η NBG Securities εμφανιζεται θετικότερη ως προς την πορεία της μετοχής, με τη σύσταση να παραμένει «outperform» (υπεραπόδοση) και την τιμή-στόχο να κατεβαίνει στο 1 ευρώ, από 1,05 ευρώ προηγουμένως.

    Ειδικότερα, η NBG Securities επισημαίνει ότι η Eurobank κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία της για άλλο ένα τρίμηνο, εξέλιξη που υποδεικνύει ότι το 2017 θα είναι θετικό, ενώ ενθαρρυντικά ήταν και τα στοιχεία για τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού.

    Η μετοχή είναι πολύ ελκυστική στα τρέχοντα επίπεδα, ωστόσο η τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις, όπως τα stress test, η επιδείνωση της οικονομίας και η πολιτική αστάθεια.

    Τις ίδιες προκλήσεις επισημαίνει και η Goldman Sachs, η οποία θεωρεί ότι μπορεί να ανακόψουν τις προσπάθειες της διοίκησης για αναδιάρθρωση του ομίλου.

    Να σημειωθεί ότι, υπό τις οδηγίες του Φωκίωνα Καραβία και του Νίκου Καραμούζη, η Eurobank όχι μόνο κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που έφεραν οι αλλαγές από την ΕΕ, αλλά και να περιορίσει σημαντικά τα NPLs και τις υπόλοιπες δαπάνες, βελτιώνοντας την κερδοφορία της.

    Είναι χαρακτηριστικό πως τα καθαρά κέρδη πριν από τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες και έκτακτα αποτελέσματα ανήλθαν σε 61 εκατ. ευρώ, από 37 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2017.

    H Eurobank παρέμεινε σε τροχιά οργανικής κερδοφορίας με κέρδη 132 εκατ. ευρώ για το 9μηνο. Τα βασικά εποπτικά κεφάλαια αυξήθηκαν οργανικά κατά 80 μ.β. από την αρχή του έτους. Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση των καταθέσεων κατά 1 δισ. σε επίπεδο Ομίλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς ο Φωκίων Καραβίας εκτόξευσε τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Eurobank στα 132 εκ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Καραμούζης-Φ. Καραβίας: H Eurobank είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank: Ολοκληρώθηκε η πώληση χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων στην Intrum



    ΣΧΟΛΙΑ