• Business

    Arendoo: «Ελ Ντοράντο» η Ελλάδα για τη βουλγαρική «Airbnb»

    • NewsRoom


    Δυναμική εκκίνηση στην ελληνική αγορά ακινήτων έκανε η εκ Βουλγαρίας ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων Arendoo, καθώς, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να φιλοξενεί ήδη στην πλατφόρμα της 500 ακίνητα στην Ελλάδα και, σύμφωνα με εκτιμήσεις του γενικού διευθυντή της εταιρείας, ο αριθμός αυτός αναμένεται σύντομα να εκτιναχθεί στα 1.000 καταλύματα.

    Προς το παρόν, η παρουσία της εταιρείας, η οποία επικεντρώνει την προσοχή της στις περιοχές των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, είναι εντονότερη σε προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, αλλά η εταιρεία απευθύνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

    Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κρίστοφ Γκέιτερ είπε χαρακτηριστικά: «Απευθυνόμαστε σε ολόκληρη την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες περιοχές, όπως οι παραπάνω, που προτιμούν π.χ. οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι και οι Σέρβοι χρήστες, διότι μπορούν να τις προσεγγίσουν οδικώς σε διάστημα μίας ημέρας».

    Η Arendoo ξεκίνησε τη δοκιμαστική της λειτουργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2016, διαθέτοντας μόλις 30 ακίνητα, αλλά η πολύ μεγάλη απήχηση των χρηστών (πάνω από 2.000 μοναδικοί επισκέπτες και 5.000 αναζητήσεις ελληνικών ακινήτων) οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να προχωρήσει στην πλήρη τοποθέτηση στην ελληνική αγορά.

    Το λανσάρισμα της υπηρεσίας «τρέχει» από τις αρχές του τρέχοντος έτους και ήδη καταγράφεται αύξηση κατά 510% του αριθμού των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα της Arendoo.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η «Airbnb» της Βουλγαρίας διεκδικεί μερίδιο στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρώσοι και Κινέζοι κυνηγούν ακίνητα στην Αθήνα-«Θα έχουμε τεράστιες αποδόσεις», λένε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Incrediblue: Σε ισπανικά χέρια η ελληνική «Airbnb» των σκαφών αναψυχής



    ΣΧΟΛΙΑ