• Business

    Η “Airbnb” της Βουλγαρίας διεκδικεί μερίδιο στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Δυναμικά στην Ελλάδα επιχειρεί να «εισβάλει» η Arendoo, η βουλγαρική «εναλλακτική πρόταση» που παραπέμπει στην γνωστή Airbnb. Πρόκειται για μια πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων η οποία έχει μεταφραστεί σε 4 γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά και ρώσικα.

    Μέλη της είναι πολίτες 23 συνολικά χωρών και στην πλατφόρμα υπάρχουν κατοικίες από 11 χώρες. Στην εν λόγω πλατφόρμα έχουν ενταχθεί σε ένα μόλις τρίμηνο τουλάχιστον 200 ιδιοκτήτες ακινήτων από την Ελλάδα με περισσότερα από 250 ακίνητα σε δημοφιλείς προορισμούς ανά την χώρα.

     Η Arendoo είναι θυγατρική της βουλγαρικής εταιρείας Arendoo Holiday και όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα μετρά 15 χιλ. ενεργούς χρήστες.

    Η εταιρεία Grant Thornton πραγματοποίησε έρευνα για το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, βάσει της οποίας ο αριθμός των καταλυμάτων που προσφέρονται για ολιγοήμερη ενοικίαση αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία τριετία παρατηρήθηκε άνοδος σε ποσοστό 22%, ενώ ο τζίρος της υπολογίζεται σε πάνω από 1,7 δισ. ευρώ.

    Το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας» των κερδών λαμβάνει η Airbnb με πάνω από 22 χιλ. καταχωρήσεις ακινήτων σε όλη την  Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H βίλα του Ζάεφ στη Χαλκιδική και ο χορός των κατασκόπων (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρίσι: Αύξηση της στάθμης του Σηκουάνα – 1.500 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις στο Banking: Αίτημα για τραπεζική άδεια στην ΤτΕ από τον ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ