• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί οι Κινέζοι εγκαταλείπουν την Deutsche Bank

    • Bloomberg
    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Νέες πιέσεις αναμένεται να δεχθεί ο τραπεζικός όμιλος της Deutsche Bank, καθώς ο μεγαλύτερος μέτοχός της, ο κινεζικός όμιλος HNA Group, σχεδιάζει να εγκαταλείψει τελείως τη συγκεκριμένη επένδυση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Μια τέτοια κίνηση, όμως, θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε άλλους μετόχους που θα ήθελαν πιθανώς να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο σε ό,τι αφορά το μέλλον της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

    Ο κινεζικός κολοσσός, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, έλεγχε μέχρι προσφάτως το 8% των δικαιωμάτων ψήφου της Deutsche Bank. Ωστόσο, φαίνεται αποφασισμένος να εγκαταλείψει την επένδυση, καθώς η Κίνα ζητεί από την HNA να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες που έχει στον τομέα των αερομεταφορών.

    Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές πώς θα γίνει αυτό, δεδομένου ότι η HNA ελέγχει το συγκεκριμένο ποσοστό μέσω μιας σειράς σύνθετων παραγώγων προϊόντων.

    Αν επιβεβαιωθεί η είδηση αυτή, η Deutsche Bank, η οποία βλέπει τη μετοχή της να δέχεται ισχυρές πιέσεις λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ενδέχεται να αναγκαστεί στο μέλλον να συγχωνευθεί με άλλη τράπεζα, κάτι που φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό.



    ΣΧΟΛΙΑ