• Business

    Deutsche Bank: Κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα το α’ τρίμηνο εν μέσω ανάκαμψης της επενδυτικής τραπεζικής

    • NewsRoom
    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη αύξηση των κερδών της κατά 10% στο πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, εν μέσω της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής της.

    Το καθαρό κέρδος που αποδίδεται στους μετόχους ανήλθε σε 1,275 δισ. ευρώ (1,365 δισεκατομμύρια δολάρια) για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τη συνολική πρόβλεψη των αναλυτών για 1,23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

    Η Deutsche Bank επισήμανε ότι αυτό ήταν το υψηλότερο κέρδος πρώτου τριμήνου, από το 2013. Σηματοδοτεί επίσης το 15ο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο της τράπεζας.

    Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στα 7,8 δισ. ευρώ, τα οποία η τράπεζα απέδωσε στην αύξηση των προμηθειών και των εσόδων από τέλη, καθώς και στη δυναμική των σταθερών εισοδημάτων και συναλλαγμάτων. Τα έσοδα επίσης ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, για 7,73 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την LSEG.

    Τα έσοδα στην επενδυτική τράπεζα αυξήθηκαν κατά 13% στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά από πτώση 9%  στο σύνολο του 2023, που είχε ως αποτέλεσμα να παρασύρει χαμηλότερα τα συνολικά κέρδη.

    Η επίδοση των πρώτου τριμήνου αποκαθιστά τη μονάδα ως την πιο κερδοφόρα της Deutsche Bank χάρη στην αύξηση των εσόδων από χρηματοδοτήσεις και συναλλαγές πιστωτικών τίτλων.

    Ακόμη, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Deutsche Bank εμφάνισε καθαρές εισροές 19 δισ. ευρώ στις μονάδες private banking και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

    Η πρόβλεψη για απώλειες έναντι πιστωτικού κινδύνου ήταν 439 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένη σε σχέση με τα 488 εκατομμύρια ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2023.

    «Υπάρχει δυναμική στις επιχειρήσεις, στην πραγματικότητα και στους τέσσερις κλάδους, και πράγματι πιστεύουμε ότι είναι βιώσιμη», δήλωσε ο James von Moltke, οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, στην Annette Weisbach του CNBC την Πέμπτη.

    «Πραγματοποιούμε τις δεσμεύσεις μας όσον αφορά το κόστος και τις αποδόσεις κεφαλαίου στο τρίμηνο.»

    Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,3 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 1,16 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

    Το 2023, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Jefferies: O CEO της πούλησε μετοχές αξίας 65 εκατ. δολαρίων για να αγοράσει γιοτ

    Mytilineos: Παραμένει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης – Αυξημένα κατά 12% τα EBITDA στο α’ τρίμηνο του 2024

    Όμιλος Σαράντη: Αφετηρία για την επίτευξη των στόχων οι ισχυρές επιδόσεις τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ