• ΑΓΟΡΕΣ

    Το «πάρτι» της Wall Street για Apple και Tesla δεν κατάφερε να σώσει τον Dow Jones

    Wall Street


    Μικτή ήταν η εικόνα στη Wall Street την Πέμπτη, με τις τεχνολογικές μετοχές να δίνουν ώθηση στον Nasdaq και τον S&P, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να… σώσουν και τον Dow Jones, ο οποίος έκλεισε με οριακές απώλειες.

    Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,03% στις 25.326,16 μονάδες. Αντίθετα ο
    S&P 500 έκλεισε στις 2.827,22 μονάδες, με κέρδη 0,49% ενώ ο Nasdaq στις 7.802,69 μονάδες, με κέρδη 1,24%.

    Η ημέρα σημαδεύτηκε από το μεγάλο κατόρθωμα της Apple (+2,99%), η οποία χάρη στα κέρδη στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, μετά την ανακοίνωση των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων για το τρίμηνο, κατάφερε να γίνει η πρώτη αμερικανική εισηγμένη που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

    Παράλληλα, οι χθεσινές ανακοινώσεις της Tesla, η οποία παρά τις ζημιές στο προηγούμενο τρίμηνο, κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή του Model 3 στα τέλη Ιουνίου, κάνοντας τα στελέχη της να ευελπιστούν για κέρδη στο επόμενο τρίμηνο, ώθησαν τη μετοχή της στο +16,14%. Είναι χαρακτηριστικό πως οι επενδυτές που είχαν επιλέξει να ποντάρουν στο short για την μετοχή της εταιρείας του Elon Musk κατέγραψαν στα χαρτιά απώλειες άνω του 1 δισ. δολαρίων.

    Την ίδια ώρα, παρέμειναν οι ανησυχίες της αγοράς για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις νέες απειλές για κυρώσεις που φαίνεται ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ στις κινεζικές εισαγωγές. Την ίδια ώρα, η Fed, η οποία διατήρησε αμετάβλητα χθες τα επιτόκια της, εμφανίζεται έτοιμη για μια αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση.



    ΣΧΟΛΙΑ