• ΑΓΟΡΕΣ

    O Τραμπ «παρενοχλεί» πάλι τη Wall Street

    • NewsRoom
    wall street


    Επανέρχονται οι πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές καθώς τα νέα σχόλια του Αμερικανού προέδρου προκαλούν νέο «πονοκέφαλο» στους επενδυτές.

    Σε συνέντευξη στη Wall Street Journal, o Donald Trump ανέφερε ότι σκέφτεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, στα 200 δισ. δολάρια, αύξηση δηλαδή στο 25% από 10% που είναι τώρα.

    Επιπλέον διατύπωσε ότι είναι «πολύ απίθανο» να δεχτεί το αίτημα της Κίνας για να μην προχωρήσει στις επικείμενες αυξήσεις που είναι προγραμματισμένες για την 1η Ιανουαρίου.

    Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές πετρελαίου κινούνται σταθεροποιητικά. Το συμβόλαιο του WTI κινείται 0,33% υψηλότερα στα 51,84 δολάρια το βαρέλι και το brent ενισχύεται 0,38% στα 60,78 δολάρια το βαρέλι.

    Σε μετοχικό επίπεδο, η United Technologies καταγράφει απώλειες 5,3%. Η εταιρεία ανακοίνωσε το σπάσιμο της εταιρείας σε τρεις εταιρείες. Μία για την αεροδιαστημικής, μία για τους ανελκυστήρες και μία για τον κλιματισμό. Η United Technologies αναμένει να ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός το 2020.

    Η Tesla υποχωρεί 1,98% και η Facebook σημειώνει απώλειες 1,22%.

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,83%, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,49% και ο S&P 500 κινείται 0,47% χαμηλότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ