Η ουδέτερη αντωνυμία «αυτοί» (they), που χρησιμοποιείται στα αγγλικά για τους ανθρώπους που δεν ταυτοποιούνται ούτε ως άνδρες ούτε ως γυναίκες, επιλέχθηκε ως «η λέξη της χρονιάς» από το διαδικτυακό αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster.
Στις ΗΠΑ όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν την αντωνυμία, με την οποία θα τους απευθύνονται, ανεξαρτήτως του φύλου, με το οποίο γεννήθηκαν.
Οι άνθρωποι που δεν ταυτοποιούνται ούτε ως άνδρες ούτε ως γυναίκες ζητούν να τους απευθύνονται με την αντωνυμία «they», την αντωνυμία του τρίτου προσώπου του πληθυντικού στα αγγλικά.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι πλέον η χρήση της έχει ενταχθεί στην αγγλική γλώσσα και γι’ αυτό την προσθέσαμε στο λεξικό μας τον Σεπτέμβριο» ανακοίνωσε το Meriam-Webster στον ιστότοπό του, ενώ πρόσθεσε ότι οι αναζητήσεις για το «they» αυξήθηκαν κατά 313% σε διάστημα ενός έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γραμμή 4 – Κυψέλη: Ελλείψεις στοιχείων καταγγέλει ο δήμος – Με τεκμηρίωση και όχι «στα τυφλά» οι επεμβάσεις, λέει ο Ταχιάος
- TEN (Νίκος Τσάκος): Πούλησε το παλαιότερο πλοίο της με κέρδος 4,6 εκατ. δολάρια
- Η νομισματική πολιτική χάνει επιτέλους την ισχύ της;
- Xclusiv: Η αύξηση των ναύλων κατά 80% επηρέασε τις αξίες των πλοίων δεκαπενταετίας κατά 10 εκατ. δολάρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.