• LIFE&STYLE

    Σκορδάτα μανιτάρια: Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο πιάτο από τον Γιώργο Τσούλη

    • NewsRoom

    Τα πεντανόστιμα σκορδάτα μανιτάρια του Γιώργου Τσούλη


    Μανιτάρια σκόρδατα και αρωματισμένα με θυμάρι, ένα γευστικό και πανεύκολο ορεκτικό που θα σας λύσει τα χέρια! Ο Γιώργος Τσούλης αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της συνταγής.

    Υλικά

    500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση

    50 γρ. κρέμα βαλσάμικο

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    4 κλ. θυμάρι

    50 ml κρασί, λευκό ξηρό

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Προετοιμασία και εκτέλεση

    1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
    2. Κατόπιν, σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
    3. Αμέσως μετά, ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    4. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά.
    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ