ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μανιτάρια σκόρδατα και αρωματισμένα με θυμάρι, ένα γευστικό και πανεύκολο ορεκτικό που θα σας λύσει τα χέρια! Ο Γιώργος Τσούλης αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της συνταγής.
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κλ. θυμάρι
50 ml κρασί, λευκό ξηρό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προετοιμασία και εκτέλεση
1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
2. Κατόπιν, σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
3. Αμέσως μετά, ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κτηματολόγιο: Τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες και πώς λύνονται
- Κέιτ Μίντλετον: Το «ξανθό σοκ», οι φήμες για περούκες και το πραγματικό brand value πίσω από τα μαλλιά της
- Κωστής Χατζηδάκης στο mononews: Με τη ΝΔ η χώρα πηγαίνει ψηλότερα, όχι με λεφτόδεντρα της αντιπολίτευσης
- Eurobasket – Ελλάδα εναντίον Φινλανδίας για το χάλκινο: Το πραγματικό ματς της 16ετίας
