• AUTO

    H Ferrari και ο Σ. Φέτελ νικητές στον πρώτο αγώνα της Formula 1 για το 2017


    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Ferrari ήταν οι μεγάλοι νικητές στο πρώτο Γκραν Πρι της σεζόν για την Formula 1 στην Μελβούρνη.

    Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Χάμιλτον να στρίβει πρώτος και τους Φέτελ, Μπότας να ακολουθούν. Αντίθετα, ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν μπόρεσε να εκκινήσει λόγω μηχανικού προβλήματος.  Μετά από τεράστια προσπάθεια των μηχανικών της ομάδας μπήκε στην κούρσα δυο γύρους μετά την εκκίνηση. Τελικά εγκατέλειψε στον 35ο γύρο τελικά με πρόβλημα στην υβριδική μηχανή.

    Ο Χάμιλτον προσπάθησε ν’ ανοίξει τη διαφορά από το Φέτελ και να βγει εκτός ζώνης DRS όμως αυτό δεν ήταν πολύ εύκολο για τον οδηγό της Mercedes. Σύντομα φάνηκε πως ο Φέτελ μπορούσε να κρατηθεί κοντά στη Mercedes, ενώ αντίθετα οι δυο Φινλανδοί Μπότας και Ράικονεν ήταν σε άλλο ρυθμό τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο πιο αργοί ανά γύρο.

    Στο 16ο γύρο ο Φέτελ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από το Χάμιλτον κάτω από δευτερόλεπτο μπαίνοντας στη ζώνη DRS του Βρετανού. Την ίδια στιγμή ο Μπότας ήταν πλέον 9 sec πίσω χάνοντας μισό στο γύρο, ενώ άλλα 6 sec πίσω από το συμπατριώτη του ήταν ο Ράικονεν.

    Ο Χάμιλτον μπήκε στα πιτ σ’ αυτό το σημείο και ο Φέτελ πέρασε μπροστά. Καθότι απέμεναν 40 γύροι για το πέσιμο της καρό σημαίας και με δεδομένο ότι ο Βρετανός επέλεξε τη μαλακή γόμα ήταν σαφές πως στη Mercedes αποφάσισαν να επιχειρήσουν στρατηγική ενός πιτ στοπ. Βγαίνοντας από τα πιτ ο Χάμιλτον ήταν 5ος.

    O Χάμιλτον δεν μπορούσε να περάσει το Φερστάπεν και στον 24ο γύρο ο Φέτελ μπήκε στα πιτ έβαλε τη μαλακή γόμα της Pirelli όπως και ο Χάμιλτον και βρέθηκε μπροστά από το Βρετανό με τη Mercedes.

    Στον 26ο γύρο μπήκε ο Φερστάπεν στα πιτ ενόσω ο Χάμιλτον διαμαρτύρονταν ότι με τα ελαστικά του δεν μπορούσε να πιέσει για προσπέρασμα. Ο Ολλανδός έβαλε την πολύ μαλακή γόμα σε αντίθεση με τους δυο Φινλανδούς Μπότας και Ράικονεν που μπήκαν βγήκαν χωρίς ν’ αλλάξει τίποτα.

    Φτάνοντας στο μέσον του αγώνα η μόνη αλλαγή που είχε γίνει στην πρώτη 5αδα ήταν αυτή ανάμεσα στο Χάμιλτον και το Φέτελ, με τον Γερμανό της Ferrari να βρίσκεται μπροστά.

    Ο αγώνας κάπου εκεί κρίθηκε οι υπόλοιποι γύροι ήταν τυπικοί για τους οδηγούς ως τον τερματισμό.  Η Ferrari πήρε την 1η νίκη από τη Σιγκαπούρη του 2015 όμως οι Mercedes των Χάμιλτον, Μπότας τερμάτισαν μπροστά από την Ferrari του Ράικονεν.

    26 3d4

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter για τον αγώνα την Εθνικής Ελλάδος με το Βέλγιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδος μετά την ισοπαλία 1-1 στο Βέλγιο

     



    ΣΧΟΛΙΑ