• What's happening

    Σκότωσαν και τον γιο του θρυλικού λιονταριού «Σεσίλ»

    sesil


    Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που το εθνικό σύμβολο της Ζιμπάμπουε, το λιοντάρι Σεσίλ, έχασε τη ζωή του από τα πυρά ενός επιτήδειου, από έναν Αμερικανό οδοντίατρο. Σήμερα έγινε γνωστό πως και ο γιος του, ο 6χρονος Xanda σκοτώθηκε από κάποιον άλλο «κυνηγό λαφύρων» στη Ζιμπάμπουε.

    Όπως μεταδίδει η Daily Mail o Xanda είχε ακριβώς το ίδιο τραγικό τέλος, όταν πυροβολήθηκε από κυνηγό έξω από το Εθνικό Πάρκο Hwange στα βόρεια της χώρας.

    Ο Xanda έφερε κολάρο με τσιπ προκειμένου να εντοπίζεται, καθώς συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

    Ο πατέρας του 6χρονου λιονταριού, ο Σεσίλ, είχε σκοτωθεί προ δύο ετών από το όπλο του Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ. Ο Αμερικανός οδοντίατρος είχε καταβάλει στον τοπικό κυνηγό Τέο Μπρόνκχορστ και τον ιδιοκτήτη ιδιωτικού πάρκου Ονεστ Νντλόβου, 50.000 δολάρια για άδεια θήρας.

    Όπως έγινε γνωστό τότε, κυνηγός και ιδιοκτήτης κυνήγησαν το λιοντάρι, το παγίδευσαν με τη χρήση δολώματος μακριά από την προστατευόμενη περιοχή και ο Πάλμερ τραυμάτισε το αιλουροειδές με βέλος και τόξο. Το γερασμένο λιοντάρι απεβίωσε περίπου δύο ημέρες αργότερα.

    Ήταν τότε που οι κυνηγοί έκοψαν το κεφάλι του ζώου και το κράτησαν ως «λάφυρο».

    Ο Σεσίλ ήταν το πιο διάσημο και ένα από τα πιο ηλικιωμένα λιοντάρια της Ζιμπάμπουε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανείπωτη θλίψη: 35χρονη τραγουδίστρια πέθανε στη σκηνή από ηλεκτροπληξία (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάτη μέσω Facebook με σκευάσματα που «υπόσχονταν» προστασία στις εγκύους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Οδηγούσε και είδε το αεροπλάνο να προσγειώνεται μπροστά του!



    ΣΧΟΛΙΑ