• What's happening

    FAZ: Στα… σχοινιά ο Σόιμπλε – Τι απαιτούν από τον Γερμανό οι δανειστές

    • NewsRoom
    Σόιμπλε

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας


    Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της FAZ οι δανειστές εντείνουν την πίεση προς το πρόσωπό του όσον αφορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

    Η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη ευρωπαϊκές πηγές, σημειώνει ότι οι δανειστές επικρίνουν ολοένα και περισσότερο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, καθώς ενώ επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ, εντούτοις αναβάλλει για μετά τις γερμανικές εκλογές την απόφαση για το ελληνικό χρέος.

    «To ένα δεν γίνεται χωρίς το άλλο» σχολιάζει Ευρωπαίος αξιωματούχος, παραπέμποντας στην επανειλημμένη αξίωση του ΔΝΤ για άμεση λύση στο ζήτημα του χρέους.

    Εν συνεχεία το δημοσίευμα αναφέρει, ότι «λόγω των εκλογών, η γερμανική στάση θα παραμείνει αμετακίνητη στο θέμα των περαιτέρω ελαφρύνσεων του χρέους, οι οποίες στην ουσία θα ισοδυναμούσαν με κούρεμα του χρέους».

    Όσον αφορά την ελληνική στάση, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί με τον ανασχηματισμό να επιδείξει μεταρρυθμιστική διάθεση, απολύοντας υπουργούς, οι οποίοι δεν διάκεινται ευνοϊκά σε μεταρρυθμίσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Eurogroup: Στο… τραπέζι χρέος και δημοσιονομικό κενό – Τα χαρτιά της κυβέρνησης για τη δεύτερη αξιολόγηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΥπό την προστασία Πολάκη η νέα υπουργός Εργασίας Αχτσιόγλου: Κάτω τα χέρια από την κοπελιά μας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕΔήμαρχος θεριακλής: Αντί για γκαζόν φύτεψε κάνναβη γύρω από το κτίριο του δημαρχείου



    ΣΧΟΛΙΑ