• Portraits.gr

    H καινοτομία του Ulysse Nardin Freak NeXt που εντυπωσιάζει


    To 2001, όταν η Ulysse Nardin λάνσαρε το πρώτο της ρολόι Freak, έκανε ένα πραγματικό κβαντικό άλμα τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στην τεχνολογία των ρολογιών χειρός. Πέρα από τον πρωτοποριακό τρόπο λειτουργίας του τουρμπιγιόν, ήταν και το πρώτο ρολόι που έκανε χρήση υλικών από πυρίτιο.

    Τα επόμενα χρόνια, η συνεργασία της Ulysse Nardin με την Sigatec οδήγησε στην παραγωγή μίας σειράς από καινοτομίες γύρω από την τεχνολογία του πυριτίου στα ρολόγια, αξιοποιώντας την ελαστικότητα του συγκεκριμένου υλικού.

    Αυτή τη φορά, το νέο Freak NeXt της Ulysse Nardin χρησιμοποιεί μία άλλη καινοτόμα τεχνολογία: πρόκειται για έναν δακτυλιοειδή ταλαντωτή, αιωρούμενο από ελατήρια από λεπίδες πυριτίου, που ωθείται από τον μηχανισμό Ulysse Nardin Anchor Escapement. Η χαμηλή μάζα του ταλαντωτή, σε συνδυασμό με την απουσία τριβής από τους κυλίνδρους εξισορρόπησης και τις επιφάνειες ώθησης χωρίς λίπανση κατά τη διαφυγή, συμβάλλουν σε ένα απόθεμα ενέργειας των 70 ωρών. Η κατασκευή είναι πολύ περίπλοκη και πολύ εντυπωσιακή στο μάτι – σύμφωνα με την Ulysse Nardin, υπάρχον 32 ελατήρια από λεπίδες πυριτίου, που σχηματίζουν 16 τρίγωνα σε τέσσερα χωριστά στρώματα, με συχνότητα 12 Hz.

    Σχεδιαστικά, το Freak NeXt ακολουθεί τα βήματα των προκατόχων του, με τον ταλαντωτή να «χτυπά» έντονα στο μάτι, ενώ η γενναιόδωρη χρήση φωτισμού Super-LumiNova του δίνει και μία έντονη νυχτερινή παρουσία.

    Το Ulysse Nardin Freak NeXt, με αριθμό αναφοράς 2505-250/00, χρησιμοποιεί την καλίμπρα UN-25X, με αυτόματο κούρδισμα με σύστημα Grinder. Η κάσα του είναι διαστάσεων 45 x 45 x 14 χιλιοστών, κατασκευασμένη από πλατίνα και τιτάνιο. Το ρολόι είναι ανθεκτικό στο νερό έως τα 30 μέτρα.

    Η τιμή του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ