• Βασιλιάς Κάρολος: Η Στέψη

    Βασιλιάς Κάρολος- Καμίλα: Η μισητή ερωμένη που από «ροτβάιλερ» έγινε Βασίλισσα

    Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Η προγιαγιά μου ήταν ερωμένη του προπάππου σου. Νιώθω ότι εμείς έχουμε κάτι κοινό». Με αυτή τη φράση λέγεται ότι η Καμίλα συστήθηκε στον Κάρολο την ημέρα που συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Αυτή ήταν 24 ετών και αυτός 22 ετών.

    Ο Κάρολος μόλις είχε βγει από μία σχέση που σύμφωνα με τους βιογράφους του ήταν ο «πρώτος πραγματικός του έρωτας» και όταν γνώρισε την Καμίλα ένιωσε αμέσως την έλξη μεταξύ τους. Αν και πέρασαν πολλές γυναίκες από το πλευρό του μέχρι να παντρευτεί στα 33 του χρόνια την λαίδη Νταϊάνα, ο Κάρολος δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι θα γνώριζε τη γυναίκα που θα σημάδευε τη ζωή του, θα ήταν πηγή δεκάδων σκανδάλων, γνωστών  στα βρετανικά tabloids ως CamilaGate και θα ήταν αυτή που δίχασε για δεκαετίες τους Βρετανούς ως η πιο μισητή γυναίκα της χώρας.

    Ένα love story αλλιώτικο από τα άλλα

    Η ιστορία του Καρόλου με την Καμίλα μετράει πολλές δεκαετίες. Και ακόμα περισσότερα εμπόδια μέχρι να καταλήξουν να δώσουν αίσιο τέλος στο δικό τους παραμύθι το 2005. Ήταν τότε που ανακοίνωσαν τον γάμο τους επισφραγίζοντας μία μακροχρόνια θυελλώδη σχέση, η οποία σταδιακά έγινε αποδεκτή και από τον βρετανικό λαό.

    Ξεκίνησαν να βγαίνουν το 1971 και παρά το γεγονός ότι ήταν και οι δύο πολλοί ερωτευμένοι, το παρελθόν της Καμίλα λειτούργησε αποτρεπτικά για το μέλλον της σχέσης τους. Η Καμίλα από την ηλικία των 17 της βρισκόταν σε μία σχέση με αρκετά διαλείμματα με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς.

    Τη δεκαετία του ’70 η ιδέα ότι ο μελλοντικός μονάρχης θα παντρευόταν μία γυναίκα που είχε ήδη παρελθόν με έναν άλλον άνδρα ήταν αδιανόητη. Κάποιοι άλλοι περιγράφουν τον Κάρολο ως «πολύ απασχολημένο» με την διασκέδαση και την καλή ζωή, ώστε να δώσει στην Καμίλα την προσοχή που η ίδια ήθελε.

    Το 1973, κι ενώ η σχέση με τον Κάρολο έδειχνε να έχει φτάσει σε αδιέξοδο, η Καμίλα παντρεύτηκε τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς και ο νεαρός πρίγκιπας που έμελλε να γίνει ο επόμενος μονάρχης, συνέχισε την αναζήτηση της ιδανικής νύφης για το Παλάτι, βγαίνοντας με δεκάδες αριστοκράτισσες και πλούσιες γόνους.

    Ο χωρισμός και η τραγωδία που έφερε επανασύνδεση

    Βέβαια το σοκ για τον νεαρό πρίγκιπα ήταν μεγάλο. «Κλειδώθηκε για δύο ημέρες στο δωμάτιό του, αρνούμενος να φάει», περιγράφεται το βιβλίο «Βασιλικοί Γάμοι».

    Όμως οι δρόμοι τους δεν χωρίστηκαν ποτέ. Ο Κάρολος ήδη γνώρισε τον Μπόουλς γιατί έβγαινε για μια σύντομη χρονική περίοδο με την αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα. Όταν παντρεύτηκε την Καμίλα, ο Κάρολος έγινε νονός του γιού τους, Τομ.

    Μία τραγωδία το 1979 τους έφερε και πάλι κοντά. Η δολοφονία του αγαπημένου θείου του Καρόλου, Ερλ Λούις Μάουντμπάτεν, από τον IRA συγκλόνισε τη βασιλική οικογένεια και συνέτριψε τον Κάρολο.

    Ξεκίνησε να μιλάει με την Καμίλα και δεν άργησε να επανασυνδεθεί μαζί της ερωτικά. «Η Καμία ήταν το μοναδικό άτομο στο οποίο μπορούσε να μιλήσει. Ήταν η καλύτερή του φίλη, η αδελφή ψυχή του και η ερωμένη του», ανέφερε η Μαρλέν Κένινγ, γνώστης της ιστορίας της βασιλικής οικογένειας.

    Ένας καταδικασμένος γάμος

    Ο Κάρολος παντρεύτηκε την λαίδη Νταϊάνα όταν αυτή ήταν μόλις 20 ετών, το 1981. Όμως ο γάμος της έμελλε να είναι καταδικασμένος καθώς όπως είχε πει και η ίδια σε μία συνέντευξή της στο BBC: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο». Η συνέντευξη της Νταϊάνα δόθηκε το 1995, όμως ήδη από το 1986, πέντε χρόνια μετά τον γάμο της με τον Κάρολο, είχαν ήδη ξεκινήσει οι φήμες ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Καμίλα έβγαιναν, παρά το γεγονός ότι ήταν και οι δύο παντρεμένοι.

    Κάρολος και Νταϊάνα, ένα προδιαγεγραμμένο διαζύγιο
    Κάρολος και Νταϊάνα, ένα προδιαγεγραμμένο διαζύγιο

    Η Νταϊάνα είχε καταλάβει την έλξη μεταξύ του συζύγου της και της Καμίλα. Είχε παραδεχθεί στον βιογράφο της ότι την ημέρα του γάμου της, έψαχνε με τα μάτια να δει την έκφραση της Καμίλα. Αργότερα, ανακάλυψε, σύμφωνα με αποκαλύψεις του βρετανικού Τύπου τα ερωτικά γράμματα μεταξύ του Καρόλου και της Καμίλα. «Είχαμε έναν τόσο μεγάλο καβγά. Ζήλια, η απόλυτη ζήλια», είχε παραδεχτεί η ίδια η Νταϊάνα.

    Μάλιστα, ανέφερε ότι της είχε μιλήσει κάποια στιγμή για την παράνομη σχέση που διατηρούσε με τον Κάρολο. Ο βρετανικός Τύπος τροφοδοτούμενες από τις οργιάζουσες φήμες, εμφάνιζε την Νταϊάνα συντετριμμένη από το σκάνδαλο και από το γεγονός ότι είχε εμπλακεί σε ένα ερωτικό τρίγωνο εν αγνοία της. Αν και είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον Κάρολο, ποτέ δεν έλαβε μια ξεκάθαρη απάντηση.

    Το ροτβάιλερ

    Μία φίλη της πριγκίπισσας της Ουαλίας ισχυρίστηκε ότι η Νταϊάνα χρησιμοποιούσε ένα παρατσούκλι για την Καμίλα: το ροτβάιλερ. Κι αυτό γιατί όπως ισχυρήστηκε μία φορά την είχε δει να δαγκώνει κάποιον και να τον κρατά με τα δόντια της.

    Το 1993 διέρρευσαν συνομιλίες της Καμίλα με τον Κάρολο από το 1989, επιβεβαιώνοντας την παράνομη σχέση τους με την βασιλική οικογένεια να εμπλέκεται σε ένα τεράστιο σκάνδαλο. «Το πρόβλημα είναι ότι σε χρειάζομαι πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα. Θα μπορούσα να ζήσω μέσα στο παντελόνι σου», αναφέρει ο ερωτευμένος Κάρολος στις συνομιλίες τους.

    Ο πρίγκιπας ένα χρόνο μετά χαρακτηρίζει την Καμίλα σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ ως «μία πολύ καλή του φίλη, η οποία βρίσκεται στη ζωή του πολλά χρόνια και θα συνεχίζει να βρίσκεται για πολλά χρόνια». Η δήλωσή του δεν έπεισε ούτε τους Βρετανούς ούτε όμως και τους απατημένους συζύγους των δύο εραστών, με δύο αιτήσεις διαζυγίων να έχουν ήδη πάρει τον δρόμο τους.

    Ο θάνατος της Νταϊάνα στα 36 της χρόνια το 1997 συγκλόνισε την Βρετανία, όμως ένα χρόνο, κι ενώ ήδη είχα περάσει κάποια χρόνια από το διαζύγιο του Καρόλου και της Καμίλα με τους συζύγους τους, ο πρίγκιπας ξεκίνησε της διαδικασίες που έμελλαν να φτάσουν στον πολυπόθητο γάμο του με τον μοναδικό ερωτά του.

    Η νέα εποχή για την Καμίλα και τον Κάρολο

    Ο Κάρολος ξεκίνησε μία καμπάνια να επανασυστήσει την Καμίλα στον βρετανικό λαό και να αποκαταστήσει το όνομά της. Από ερωμένη και την πιο μισητή γυναίκα στον κόσμο να την κάνει βασίλισσα. Έχοντας εκπληρώσει τα καθήκοντά του, δηλαδή να παντρευτεί και να χαρίσει διαδόχους στο στέμμα, ο Κάρολος ένιωσε ελεύθερος να αναζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία με την Καμίλα. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μιλήσει στα παιδιά του, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι, με τον μεγαλύτερο γιο του να αντιδράει σε αυτό που ήδη ήξερε όλη η Βρετανία.

    Ο Κάρολος κανόνισε κάποιες συναντήσεις των γιών του με τη Καμίλα, με τον Τύπο να μεταδίδει ότι μετά την πρώτη συνάντηση με τον Ουίλιαμ, η Καμίλα βγήκε από το δωμάτιο λέγοντας: «Χρειάζομαι ένα ποτό».

    Πρίγκιπας Κάρολος και Δούκισσα Καμίλα
    Ο Κάρολος και η Καμίλα μαζί, αφού έχουν επιβεβαιώσει δημόσια την σχέση τους

    Σταδιακά οι δυο γιοι του αποδέχθηκαν τον έρωτα του πατέρα τους για την Καμίλα. Το επόμενο βήμα του πρίγκιπα ήταν εμφανιστεί δημοσίως συνοδευόμενος από την γυναίκα που αγαπούσε. Αυτό έγινε το 1999 και ένα χρόνο αργότερα, ύστερα από πολύ καιρό που το ανέβαλλε, η Βασίλισσα Ελισάβετ δέχθηκε να βρεθεί με την Καμίλα.

    Ο Κάρολος ύστερα από τρία χρόνια είχε κάνει στράικ, όπως θα έλεγαν οι λάτρεις του μπόουλινγκ. Είχε την αποδοχή των παιδιών του, του βρετανικού λαού και της Βασίλισσας.

    Πλέον είχε ανοίξει ο δρόμος και ο ίδιος δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τον έρωτά του. Το 2001 φιλάει δημόσια και με όλα τα φλας πάνω του την Καμίλα, δίνοντας το σήμα ότι η σχέση τους είναι σοβαρή. Το 2003 η Καμίλα μετακομίζει στο ίδιο σπίτι μαζί του και το 2005 γίνεται η σύζυγός του, με το ζευγάρι να έχει στο πλευρό του όλη την βασιλική οικογένεια.

    Βασιλιάς Κάρολος Γ' - Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς
    Φωτογραφία από τον γάμο τους το 2005

    Ο γεμάτος εμπόδια έρωτάς τους λύγισε μέχρι και την Ελισάβετ, η οποία μπροστά σε 800 καλεσμένους, μετά την τελετή του πολιτικού τους γάμου ανέφερε:

    «Τα κατάφεραν και είμαι πολύ περήφανη. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Ο γιος μου είναι στο σπίτι του ασφαλής και στο πλευρό της γυναίκας που αγαπάει».

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιος είναι ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο «Έλληνας»;

    Βασιλιάς Κάρολος: Τι θα φορέσει στην τελετή στέψης

     



    ΣΧΟΛΙΑ