• Βασιλιάς Κάρολος: Η Στέψη

    Βασιλιάς Κάρολος: Οι ερωμένες που σημάδεψαν τη ζωή του

    • NewsRoom
    Βασιλιάς Κάρολος

    Βασιλιάς Κάρολος


    Προορισμένος να αναλάβει κάποια στιγμή στη ζωή του το ρόλο του μονάρχη, ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε ως νεαρός πρίγκιπας να βγαίνει ραντεβού, θέτοντας ο ίδιος στον εαυτό του δύο αυστηρές προϋποθέσεις. Να έχει παντρευτεί μέχρι τα 30 του και να φέρει στο Παλάτι την ιδανική σύζυγο, μία γυναίκα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα βασιλικά καθήκοντα.

    Η δεκαετία του ’70 ήταν η πιο «ζωηρή» περίοδος του νεαρού πρίγκιπα, ο οποίος με την προτροπή του θείου του, Λουίς Μαουντμπάττεν, να «ζήσει τη ζωή του», πρωταγωνίστησε στα βρετανικά tabloids χάρη στις ερωτικές του ιστορίες και περιπέτειες. Ο βρετανικός Τύπος αναφερόταν σε αυτές τις γυναίκες ως οι «Άγγελοι του Τσάρλι».

    Γαλαζοαίματες, αριστοκράτισσες και γόνοι επιχειρηματικών κολοσσών ήταν μερικές από τις γυναίκες που συντρόφευσαν τον Κάρολο κατά την περίοδο αναζήτησης της ιδανικής Βασίλισσας. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο Κάρολος δεν έψαξε και πάρα πολύ καθώς στη λίστα των γυναικών με τις οποίες είχε σχέση βρίσκονται μεταξύ άλλων μία δεύτερη ξαδέρφη του και η αδελφή της μετέπειτα συζύγου του, Λαίδης Νταϊάνα.

    Λουτσία Σάντα Κρουζ

    Η Λουτσία Σάντα Κρουζ, κόρη του πρέσβη της Χιλής στο Λονδίνο κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη λίστα των γυναικών που πέρασαν από τη ζωή του Καρόλου για δύο λόγους.

    Σύμφωνα με την βιογράφο του Sally Bedell Smith ήταν ο πρώτος έρωτας της ζωής του. Γνωρίστηκαν στο Cambridge όταν αυτός ήταν 22 ετών και αυτή 28 ετών. Η Λουτσία μόλις είχε εκδώσει το πρώτο της βιβλίο και ο Κάρολος εντυπωσιάστηκε από την ευφυΐα της.

    Ξεκίνησαν να βγαίνουν και σύντομα ο Κάρολος την γνώρισε στη μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η βασιλική καταγωγή του Καρόλου δεν επέτρεπε η σχέση τους να έχει μέλλον.

    Έβγαιναν μόνο για λίγο όμως δεν σταμάτησαν να έχουν επαφές και παρέμειναν δύο καλοί φίλοι.

    Ο πρώτος πραγματικός, όπως το χαρακτήρισε ο βρετανικός Τύπος, έρωτας του Καρόλου, έμελλε να τον σημαδέψει για δεύτερη φορά. Σε μία κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι της Λουτσία, στην οποία ο Κάρολος ήταν καλεσμένος, γνωρίστηκε για πρώτη φορά με την Καμίλα Πάρκερ, την Δούκισσα της Κορνουάλης, με την οποία ενεπλάκη στο πιο διάσημο βασιλικό ερωτικό τρίγωνο, την περίοδο που ήταν παντρεμένος με την λαίδη Νταϊάνα.

    Για τους λάτρεις της «βασιλικής» σειράς Crown, η συνάντηση αυτή έγινε σε έναν αγώνα πόλο στο Ουίνσδορ, όμως κάποιες περιγραφές όσων κινούνται στους βασιλικούς κύκλους, επιμένουν ότι η χάρη στη Λουτσία, ο Κάρολος γνώρισε τη γυναίκα που σημάδεψε τη ζωή του και τελικά οδήγησε στο τέλος ενός καταδικασμένου γάμου.

    Τζέιν Γουέλεσλι

    H Τζέιν Γουέλεσλι

    Η Λαίδη Τζέιν Γουέλεσλι και ο Κάρολος γνωρίζονταν από μικρά παιδιά, καθώς αυτή ήταν η μοναχοκόρη του Δούκα του Ουέλινγκτον. Όμως ο Κάρολος ενδιαφέρθηκε για τον τότε 22χρονη Τζέιν, όταν η σχέση του με την Καμίλα, η οποία είναι πλέον γυναίκα του, διαλύθηκε την περίοδο που ήταν και οι δύο νέοι, με αυτήν να παντρεύεται κάποιον άλλον.

    Η Τζέιν ήταν μια ιδανική περίπτωση για να γίνει η επόμενη βασίλισσα στο πλευρό του Καρόλου. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε ο βρετανικός Τύπος, με τις φήμες για επικείμενο γάμο να οργιάζουν όταν ο Κάρολος πήγε στην Ισπανία να περάσει τις διακοπές του με την οικογένειά της.

    Η Τζέιν προσπαθούσε να πείσει τον Τύπο ότι ήταν απλά δύο πολύ καλοί φίλοι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Φωτογράφοι και δημοσιογράφοι είχαν κατασκηνώσει έξω από τη μικρή της μονοκατοικία στο Φούλαμ και 10.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Νόρφολκ γύρω από το Σάντριγχαμ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, σε μια προσπάθεια να δουν τη γυναίκα που θα μπορούσε να γίνει η μελλοντική βασίλισσα της χώρας.

    Τα φώτα της δημοσιότητας ήταν αυτά που έβαλαν το τέλος στη σχέση τους, μετά από ένα χρόνο.

    «Δεν θέλω άλλο τίτλο, έχω ήδη έναν, ευχαριστώ!», φέρεται να είπε στον Κάρολο.

    Νταβίνα Σέφιλντ

    Νταβίντα Σέφιλντ

    Ακόμα μία ιδανική υποψήφια για τη θέση της βασίλισσας ήταν η Νταβίνα Σέφιλντ. Εντυπωσιακή, χαμογελαστή με ξανθά μαλλιά και ύψος 1,80 τράβηξε γρήγορα την προσοχή του Καρόλου, ο οποίος ξεκίνησε να βγαίνει μαζί της το 1976.

    Η Νταβίνα ήταν εγγονή του 1ου λόρδου Μαγκόουαν και ξαδέρφη της Σαμάνθα Κάμερον, γυναίκας του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

    Ο βρετανικός Τύπος βρήκε στο πρόσωπό της μία ιδανική παρουσία για να συνοδεύει τον Κάρολο, ο οποίος σύμφωνα με τις φήμες ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της, ενώ φρόντισε να λάβει και την έγκριση της μητέρας του.

    Όλα διαλύθηκαν όταν αποκαλύφθηκε ότι η Νταβίνα είχε σχέση με έναν παλιό κοινό τους φίλο πριν αρχίσει να βγαίνει με τον Κάρολο. Οι λεπτομέρειες για τη συμβίωσή τους ήταν «κόκκινη γραμμή» για το Παλάτι, που αναζητούσε μία πιο «αθώα» παρουσία.

    Λαίδη Σάρα Σπένσερ

     

    Η εμπλοκή του Καρόλου με την οικογένεια Σπένσερ ήταν καταδικασμένη. Και το πρώτο σημάδι έπρεπε να το δει ο πρίγκιπας όταν έβγαινε με την αδερφή της Νταϊάνα, η οποία τελικά τον παντρεύτηκε.

    Η Σάρα Σπένσερ ήταν η μεγαλύτερη αδελφή της και σύμφωνα με τις φήμες, για κάποιο καιρό έβγαινε με τον Κάρολο. Η ιστορία επαναλαμβανόταν στον Τύπο με κάθε γυναικεία παρουσία που βρισκόταν στο πλευρό του Καρόλου, όμως η Σάρα έβαλε πολύ γρήγορα τέλος σε φήμες και δημοσιεύματα.

    Σύμφωνα με το περιοδικό Time, η Λαίδη Σάρα είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να τον παντρευτώ. Δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του. Και δεν θα παντρευόμουν κανέναν που δεν αγαπώ, είτε ήταν ο σκουπιδιάρης είτε ο βασιλιάς της Αγγλίας».

    Την ίδια χρονιά που έβαλε τέλος στα σενάρια γάμου τους, το 1978, ο Κάρολος γνώρισε σε ένα πάρτι στο κτήμα των Σπένσερ την Νταϊάνα. Αυτός ήταν 29 ετών και αυτή 16 ετών.

    Πριν από το γάμο του Καρόλου και της Νταϊάνα, το 1981, η Σάρα είπε: “Τους σύστησα. Είμαι ο θεός έρωτας».

    Σαμπρίνα Γκίνες

    H κληρονόμος της Guiness, Σαμπρίνα

    Κληρονόμος της ζυθοποιΐας Γκίνες, η Σαμπρίνα ήταν το πιο δημοφιλές κορίτσι της γενιάς της. Όμορφη, έξυπνη και πλούσια.

    Με τον Κάρολο απολάμβαναν μια σειρά από δραστηριότητες όπως ιππασία, ψάρεμα και σκοποβολή και πέρναγαν πολλές ώρες μαζί.

    Κι ενώ πέρασε με επιτυχία τα τεστ για την καρδιά του Καρόλου, απέτυχε παταγωδώς να περάσει από τον έλεγχο του παλατιού.

    Η  άγνοια της για τα βασιλικά πρωτόκολλα οδήγησε σε καταστροφή τη συνάντηση με τη βασιλική οικογένεια. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τη σχέση τους που μέτρησε μόλις εννέα μήνες.

    Μετά τον πρίγκιπα, η Σαμπρίνα, στράφηκε στους ροκ σταρς της εποχής, και βγήκε με διάσημους μουσικούς όπως ο Μικ Τζάγκερ, ο Πολ Μακάρντεϊ και Ροντ Στιούαρτ.

    Λαίδη Αμάντα Κνάτσμπουλ

    Η Αμάντα Κνάτσμπουλ ήταν δεύτερη ξαδέρφη του Καρόλου

    Η Αμάντα και ο Κάρολος ήταν δεύτερα ξαδέρφια και πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους.

    Στην βιογραφία του Καρόλου «Ο άνθρωπος που θα γίνει βασιλιάς», περιγράφεται γλαφυρά η αγάπη της Αμάντα προς τον μελλοντικό μονάρχη.

    «Ήταν εξίσου εντυπωσιασμένη από την ενέργεια, τον ενθουσιασμό, την αίσθηση της διασκέδασης, την καλοσύνη και τον μετριοπαθή αυτοσαρκασμό του. Ήταν πράγματι ένα πολύ λογικό και αγαπητό κορίτσι, το οποίο μοιραζόταν πραγματικά όλα τα ίδια ενδιαφέροντα με τον διάδοχο του θρόνου», αναφέρει το βιβλίο.

    Το καλοκαίρι του 1979, ο Κάρολος είχε ξεπεράσει την προθεσμία που είχε θέσει ο ίδιος στον εαυτό του να παντρευτεί στα 30 και αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην Αμάντα.

    Αυτό ήταν και το τέλος της σχέσης τους, καθώς η Αμάντα παρά την αγάπη που του έτρεφε, δεν επιθυμούσε να βρεθεί στον σκληρό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας. Φημολογείται ότι απέρριψε ευγενικά την πρότασή του, εξηγώντας του: «Η ένταξή μου στην βασιλική οικογένεια συνεπάγεται μια απώλεια ανεξαρτησίας πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φέρνει ένας γάμος».

    Λαίδη Κάνγκα Τρίον

    Ο Κάρολος με την Lady Dale Tryon το 1991
    Ο Κάρολος με την Lady Dale Tryon το 1991 (πηγή; AP)

    Το 1966, ο 17χρονος Τσαρλς πέρασε δύο εξάμηνα σπουδάζοντας στο Geelong Grammar School στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτώριας. Εκεί γνώρισε την Ντέιλ Χάρπερ, κόρη ενός πλούσιου μεγιστάνα της Μελβούρνης.

    Μερικά χρόνια αργότερα, μετακόμισε στη Βρετανία για να γίνει υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων για τις αεροπορικές εταιρείες Qantas. Έγινε επίσης σύζυγος του τραπεζίτη Άντονι Τρίον, 3ου βαρόνου Τρίον, συνεργάτη του πρίγκιπα Καρόλου.

    Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, περίπου την ίδια περίοδο που εκείνος έβλεπε την Καμίλα, η Λαίδη Τρίον – με το παρατσούκλι «Κάνγκα» – ήταν επίσης στο προσκήνιο, με τις φήμες να οργιάζουν για τη σχέση τους.

    Λέγεται ότι ο Κάρολος την περιέγραψε ως «τη μόνη γυναίκα που με κατάλαβε ποτέ», αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό το πίστευε μόνο η Κάνγκα.



    ΣΧΟΛΙΑ