• Uncategorized

    Βουλή: Υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τη δικηγορική ύλη

    • NewsRoom
    Γιώργος Φλωρίδης

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης


    Υπερψηφίστηκε από την Βουλή με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης.

    «Υπερ» του Νομοσχεδίου ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΙΚΗ ενώ «κατά» το ΚΚΕ και η Νέα αριστερά. Η Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και οι Σπαρτιάτες δήλωσαν «παρών».

    Αναφορικά με την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για την δημιουργία μηχανισμού ελέγχου ώστε να αποφεύγεται η ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση φαρμάκων τα οποία είναι εγκεκριμένα από τον Αμερικανικό FDA αλλά όχι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων «υπέρ» ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, «όχι» το ΚΚΕ, η Νέα αριστερά, Σπαρτιάτες και η ΝΙΚΗ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν «παρών».

    Παράλληλα, ψηφίστηκε μκαι η τροπολογία για μείωση του ενεργειακού κόστους στους αγρότες.

    Νωρίτερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για τους αγρότες, τονίζοντας ότι «υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για ευνοϊκή ρύθμιση των αγροτικών οφειλών σε παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος με μακροχρόνια δεκαετή περίοδο αποπληρωμής και με μηδενικό επιτόκιο».

    «Είναι μια ρύθμιση αμοιβαίου οφέλους, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα σε έργα ΑΠΕ που ανέμεναν την έκδοση οριστικής προσφοράς σύνδεσης από τον ΑΔΜΗΕ, να προχωρήσουν άμεσα την υλοποίηση τους και παράλληλα θα προσφέρει φθηνή στους κατόχους αγροτικών τιμολογίων, μέσω των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας», υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

    Από την πλευρά τους, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν τόσο την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης, την οποία χαρακτήρισαν σκοπίμως ασαφή, όσο και τους στόχους της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι η δήθεν ενεργειακή χρηματοδότηση των αγροτών χρησιμοποιείται όχι για την δική τους ενίσχυση, αλλά για την πριμοδότηση των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

    Διαβάστε επίσης:

    Όθωνας Ηλιόπουλος: Δεν παραιτούμαι, παραμένω μάχιμος βουλευτής

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στο EOS Hellenic Renaissance Fund II

    Νεκρό και τέταρτο στέλεχος της Lukoil: Βρέθηκε απαγχονισμένος ο αντιπρόεδρος Βιτάλι Ρομπέρτους



    ΣΧΟΛΙΑ