• Uncategorized

    Συλλήψεις, δακρυγόνα, αντλίες νερού και ένας νεκρός στην διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Τουρκία

    • NewsRoom


    Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία δεν έχει τέλος. Τα προβλήματα που είχε και έχει μόνη της δημιουργήσει, φαίνεται πως δεν της έφταναν και έτσι τώρα επιδιώκει να έρθει αντιμέτωπη με ένα ακόμη.

    Προκειμένου να διασπαστούν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 200 διαδηλωτών, στη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

    Στο περιθώριο των επεισοδίων, ένας άνδρας σκοτώθηκε την ώρα που διέσχιζε έναν δρόμο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, τον οποίο παρέσυρε ένα όχημα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

    slide_487970_6714994_free

    Ο άνδρας ηλικίας 57 ετών παρασύρθηκε από το βαρύ όχημα ενώ διέσχιζε την οδό Ταρλάμπασι, κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκάνει το περιστατικό. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, το δυστύχημα συνέβη καθώς το όχημα πραγματοποιούσε ελιγμούς.

    Μακριά από το κέντρο, εκατοντάδες συνδικαλιστές και ακτιβιστές που κρατούσαν πανό με συνθήματα υπέρ της εργασιακής αλληλεγγύης συμμετείχαν σε μια πορεία που είχαν επιτρέψει οι αρχές στην περιοχή του Μπακιρκόι, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο. Η αστυνομία ωστόσο έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που προσπάθησαν επίσης να πραγματοποιήσουν μια πορεία στο Μπακιρκόι και προχώρησε σε πολλές συλλήψεις, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

    ImageHandler (2)

    Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν επίσης χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων στη συνοικία Σισλί εναντίον των διαδηλωτών που προσπάθησαν να εισέλθουν στην πλατεία Ταξίμ, μετέδωσε ένας άλλος φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Στη συνοικία Οκμεϊντανί, στελέχη αριστερών κομμάτων με τα πρόσωπα καλυμμένα πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

    Το γραφείο του διοικητή της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι 207 άνθρωποι που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία με κατεύθυνση την πλατεία Ταξίμ συνελήφθησαν. Επιπλέον, 40 βόμβες μολότοφ, 17 χειροβομβίδες και δεκάδες πυροτεχνήματα κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    slide_487970_6715000_free

    «Κάποιες παράνομες ομάδες που θέλουν να διαταράξουν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών μας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορείες χωρίς την άδεια των αρχών και οι διαδηλώσεις κυρίως περιμετρικά της πλατείας Ταξίμ… υπό το πρόσχημα των εορτασμών της Εργατικής Πρωτομαγιάς» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη.

    Εμείς λέμε: Θέλει αυτή η χώρα να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tha-dechti-ta-panta-o-alexis-arki-na-mini-stin-exousia-toso-apla/41963

    http://www.mononews.gr/27-diasimes-markes-pou-tis-proferoume-lathos/41868



    ΣΧΟΛΙΑ