• Uncategorized

    Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις

    • NewsRoom
    φορολογικές δηλώσεις


    Σε παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων που κανονικά λήγει στο τέλος Ιουνίου είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει το Υπ. Οικονομικών καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην μέχρι σήμερα υποβολή των φορολογούμενων.

    Μια εβδομάδα πριν εκπνεύσει η ισχύουσα διορία είχαν υποβληθεί μόλις 3,8 εκατ. από τις 6,2 εκατ. δηλώσεις που αναμένει για φέτος το υπουργείο Οικονομικών.

    Απομένουν δηλαδή 2,4 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε καθημερινά  να υποβάλλονται τουλάχιστον 300.000 δηλώσεις κάθε μέρα.

    Ωστόσο ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων φέτος δεν έχει ξεπεράσει τις 150.000 δηλώσεις ημερησίως.

    Σύμφωνα με πληροφορίες  η παράταση θα έχει καταληκτική ημερομηνία την 17η ή την 20 Ιουλίου 2017.

    Την ίδια ώρα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον real fm ανέφερε πως ότι οι υπηρεσίες εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση. Πάντως, σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δοθεί μεγάλη παράταση.

    Ακόμη, η κ. Παπανάτσιου σημείωσε πως στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η εξόφληση τους θα γίνει σε τέσσερις δόσεις, από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο και ίσως να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗEξωδικαστικός: «Παράθυρο» για επιχειρήσεις από τις 3 Αυγούστου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Goldman Sachs: Πώς θα βγάλετε κέρδος από τις επενδύσεις σας τώρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Citi: «Θολό» το τοπίο για το ελληνικό χρέος



    ΣΧΟΛΙΑ