• Uncategorized

    Πολιτικοί αρχηγοί: Μηνύματα στήριξης στους πολίτες που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

    • NewsRoom
    πυρκαγιές


    Στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται σε όλη την Ελλάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές αναφέρονται τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών, ανήμερα της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.

    «Κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει σήμερα στέλνοντας μήνυμα δύναμης, ελπίδας και αισιοδοξίας», αναφέρει σε ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και σημειώνει: «Αυτές τις ώρες η σκέψη μας παραμένει στους πολίτες που δοκιμάζονται, στους πυροσβέστες, τους εθελοντές που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά».

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, είπε ότι «το μήνυμα της σημερινής μέρας είναι πολύ μεγάλο, καθώς δείχνει πως μόνο με ύπουλα χτυπήματα μπορούν να αντιμετωπίσουν οι ξένοι τους Έλληνες».

    Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές. Καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί 5 αεροπλάνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ τώρα «η επούλωση των πληγών θα μας κοστίσει 30 αεροπλάνα».

    Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, είπε ότι «έχουμε επικεντρωθεί στις προσπάθειες κατάσβεσης και πρόληψης νέων μετώπων» και ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές, καθώς και τις Ένοπλες Δυνάμεις για τις προσπάθειες που καταβάλλουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ για φωτιές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή επέδειξε πνεύμα συνεννόησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 6 Καναντέρ προσπαθούν να σβήσουν 91 φωτιές – Τα υπόλοιπα 12 επισκευάζονται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Κυριάκου: «Η κυβέρνηση να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν οι στιγμές»



    ΣΧΟΛΙΑ