• Uncategorized

    Κατερίνα Γρέγου, Ορέστης Ανδρεαδάκης στον ΝΕΟΝ


    Η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Γρέγου και ο Ορέστης Ανδρεαδάκης παρουσιάζονται στη σειρά των ζωντανών διαδικτυακών συζητήσεων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ γύρω από τον σύγχρονο πολιτισμό την εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης (εν μέσω της πανδημίας).

    Η σειρά των online συζητήσεων φέρνει το ευρύ κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και τους ανθρώπους της. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ανθρώπους του πολιτισμού -δημιουργούς, επιμελητές, καλλιτεχνικές ομάδες, εκπροσώπους γκαλερί και μη κερδοσκοπικών φορέων. Οι ζωντανές unplugged συζητήσεις έχουν άξονα τις νέες συνθήκες στην τέχνη, την κοινωνική αποστασιοποίηση, την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τις αγωνίες και τις προτάσεις των δημιουργών και των φορέων, τον επανασχεδιασμό για την επόμενη μέρα.

    Την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαΐου, η ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια και μουσειολόγος Κατερίνα Γρέγου θα συναντήσει τον διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (καθώς και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης) Ορέστη Ανδρεαδάκη, σε μία συζήτηση που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Κατσουνάκη.

    Τα ερωτήματα που θα τεθούν: Κατά πόσο η τέχνη μπορεί να επηρεάσει ή να διαμορφώσει τη νέα αυτή εποχή; Ποια θα είναι η θέση της τέχνης και ποια χαρακτηριστικά και δεξιότητες θα πρέπει να αναπτύξουν οι καλλιτέχνες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν αλλά και να εκφράσουν τις διαφορετικές ανάγκες και όψεις του κόσμου μετά την πανδημία; Πώς αξιολογούμε τον χώρο της τέχνης και του ευρύτερου πολιτισμού στην μετά τον κορονοϊό  εποχή;

    Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι YouTube του ΝΕΟΝ ενώ το κοινό καλείται να στείλει τις ερωτήσεις του νωρίτερα, μέχρι τη Δευτέρα 25 Μαΐου, στο email talks@neon.org.gr.

    Έχοντας στον πυρήνα της δράσης του την παρουσίαση της σύγχρονης τέχνης στο δημόσιο χώρο, ο ΝΕΟΝ συνεχίζει την αποστολή του και μέσα από άλλα κανάλια επικοινωνίας, προτάσσει την επανασύνδεση με την τέχνη και επανασχεδιάζει τη νέα πραγματικότητα μαζί με τους ανθρώπους του πολιτισμού.

    Παρακολουθείστε τη ζωντανά την Τρίτη 26 Μαΐου στις 19:00 στο NEON YouTube channel .



    ΣΧΟΛΙΑ