• Ναυτιλία

    Φορτηγό πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής απέκτησε η νορβηγική Grieg Star


    Στην αγορά φορτηγού πλοίου τύπου handymax από τη ναυτιλιακή Samos Steamship,  συμφερόντων της οικογένειας Ιγγλέση, προχώρησε η νορβηγική εταιρεία Grieg Star.

    Πρόκειται για μία από τις σπάνιες κινήσεις της Grieg Star στην αγορά μεταχειρισμένων bulker. Το πλοίο που πουλήθηκε είναι το Samos Majesty, χωρητικότητας 50,790-dwt και κατασκευής 2009, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της συναλλαγής.

    Το bulker μετονομάστηκε σε Star Majesty και είναι αδελφό πλοίο με το Star Minerva. Ο νέος ιδιοκτήτης επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν τύπο πλοίου που γνωρίζει καλά και είναι αξιόπιστο.

    “Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία. Η Grieg Star στηρίζει αυτή την επιχείρηση και η διασφάλιση της ποιοτικής χωρητικότητας για το μέλλον είναι σημαντική για εμάς, λέει η CEO της εταιρείας Camilla Grieg.

    Το Star Majesty από τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 περιλαμβάνεται στην G2 Ocean pool, την κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει η Grieg με τη Gearbulk. 

    Σημειώνεται ότι ο στόλος της ιστορικής ελληνικής ναυτιλιακής, η οποία χρονολογείται από το 1857, αποτελείται από συνολικά 25 πλοία, 16 τάνκερ και 9 ξηρού φορτίου, χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων dwt, μέσης ηλικίας 7 ετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρώτοι με διαφορά οι Έλληνες εφοπλιστές στην αγορά των μεταχειρισμένων: Οι τελευταίες κινήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: A. Φράγκου: Στην τελική ευθεία η συγχώνευση των Navios Acquisition και Navios Midstream

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελληνική ναυτιλιακή εισέρχεται στην αγορά tanker suezmax. Η συμφωνία με την Teekay

     



    ΣΧΟΛΙΑ