• Business

    SHIPPING FOCUS: Παρήγγειλε 2 πλοία ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

    Θεόδωρος Αγγελόπουλος ναυτιλία

    Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος με τη σύζυγό του, Γιάννα


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Επιστροφή στις παραγγελίες νεότευκτων για τη Metrostar

    Η ναυτιλιακή Metrostar Management, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Θεόδωρου Αγγελόπουλου, προχώρησε στην πρώτη της -εδώ και δύο χρόνια- παραγγελία δύο δεξαμενόπλοιων τύπου aframax στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daehan Shipbuilding. Όπως ισχυρίζονται οι brokers, το συνολικό κόστος της κατασκευής τους θα φτάσει τα 86 εκατ. δολάρια.

    Βυθίστηκε στην Ισπανία το «Παναγία Πάρου»

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Το φέρι «Παναγία Πάρου» (χωρητικότητας 4.934-gt και κατασκευής 1996) της ελληνικής ακτοπλοϊκής NEL Lines -η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα- βυθίστηκε στο λιμάνι της Αλχεθίρας της Ισπανίας, έπειτα από τέσσερα χρόνια παροπλισμού και εγκατάλειψης. Αιτία για τη βύθισή του στάθηκαν η εισροή νερού λόγω της ρωγμής που υπέστη στην πρύμνη του αλλά και οι κακές καιρικές συνθήκες που οδήγησαν τα σχοινιά του να σπάσουν.

    Την Πρωτομαγιά ξεκινάει τη λειτουργία της η G2 Ocean

    Η G2 Ocean -η κοινοπραξία στην αγορά ξηρού φορτίου μεταξύ των ναυτιλιακών Gearbulk και Grieg Star– πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της ανήμερα της Πρωτομαγιάς του 2017, επτά μήνες αφότου οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη δημιουργία της. «Πιστεύουμε σε αυτό που χτίσαμε και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε», δήλωσε σχετικά μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος Rune Birkeland.

    Εξαγόρασε τάνκερ η Great Eastern

    Η ινδικών συμφερόντων ναυτιλιακή Great Eastern Shipping προχώρησε σε νέα εξαγορά ενός δεξαμενόπλοιου μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου τύπου MR, χωρητικότητας 51.000-dwt και κατασκευής 2008, του οποίου όμως την ταυτότητα δεν έκανε γνωστή. Το πλοίο θα παραδοθεί στο στόλο της το πρώτο τρίμηνο του 2018.

    Νέος οικονομικός διευθυντής στη Songa

    Ο Thomas Ronningen ανέλαβε καθήκοντα οικονομικού διευθυντή στη νορβηγικών συμφερόντων ναυτιλιακή Songa Bulk, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση σχετικά. Ο Ronningen εργαζόταν ήδη για τον Arne Blystad (επικεφαλής της Songa Bulk) στον όμιλο Blystad Group, εκτελώντας ίδια καθήκοντα. Η μετακίνησή του στη Songa έρχεται στα πλαίσια της αναζήτησης χρηματοδότησης για το χρέος του στόλου της.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για τη Δευτέρα (24/4/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1170 (-25)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1780 (-50)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1429 (-65)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 892 (-3)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 577 (+2)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λ. Κολλάκης: Γιατί η Chiquita στέλνει στα δικαστήρια την Chartworld

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμεών Παληός-Νικόλας Μαρτίνος: Έδωσαν τα χέρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πόσο εντυπωσιάστηκαν οι αναλυτές από την κίνηση-ματ της Αγγελικής Φράγκου;

     



    ΣΧΟΛΙΑ