• Top Stories

    Φυλάκιση 12 μηνών σε αρχηγό κόμματος για το πόθεν έσχες

    πόθεν έσχες


    Ένα ακίνητο στις Βρυξέλλες, που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, αλλά και το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου ήταν τα δύο στοιχεία, που οδήγησαν το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας να επιβάλλει στο Γιώργο Καρατζαφέρη ποινή φυλάκισης 12 μηνών μεν, με 3ετή αναστολή δε, κρίνοντάς τον ένοχο για υποβολή ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την τριετία 2010-2012. Επιπλέον, του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

    Από την άλλη, το δικαστήριο αθώωσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την κατηγορία της συμμετοχής του στις off-shore Catalina και Homeric.

    karatzaferis-off-shore-570

    Η εμπλοκή του Γ. Καρατζαφέρη με τις off shore προέκυψε μέσα από τη δικογραφία των εξοπλιστικών Super Puma. Ωστόσο, από την ακροαματική διαδικασία έγινε καθαρό ότι ο ίδιος είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του από το 1993 έως το 1996 την επίμαχη off-shore, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Sunshine, λαμβάνοντας μετέπειτα τη νομική μορφή ενός trust. Η περιουσία του trust όμως δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες από αμέλεια, όπως υποστηρίχθηκε, της λογίστριας του.

    “Το μειονέκτημά μου είναι ότι εμπιστεύτηκα ανθρώπους. Όπως την λογίστρια μου, αλλά και κάποιους ανθρώπους που με πρόδωσαν και έριξαν το κόμμα στο 3%… Που να ξέρω ότι η λογίστρια του κόμματος, η καθ’ όλα ειδική θα άφηνε όλα αυτά τα κενά… Είμαι καταπροσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος , γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου”, είπε στην απολογία του ο Γ. Καρατζαφέρης.

    Σχετικά με το ποσό, που υπήρχε στο trust, ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι επρόκειτο για χρήματα από τους μισθούς του- οι οποιοι μάλιστα έφθαναν τις 20.000.000 ευρώ όταν ήταν ευρωβουλευτής, ενώ το ποσό του 1.650.000 ευρώ ήταν χρήματα που τού είχαν δώσει συνεργάτες και υποστηριχτές του ΛΑΟΣ, με την συμφωνία ότι θα τους έδινε μετοχές του Telecity, όταν θα έπαιρνε πανελλαδική άδεια.

    “O κατηγορούμενος δήλωσε την Catalina. Δεν κρύφτηκε. Και τα χρήματα μπήκαν στην AlphaBank Λονδίνου. Δεν είχε πρόθεση να μη δηλώσει το περιεχόμενο της. Άλλωστε τότε, γιατί να δηλώνει την εταιρία;” είπε ο συνήγορος του Α. Βαρλάμης.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ